Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Sojenje je bilo tako, kot se piše glavni sodnik, torej za en klinc.
Suad Beširevic
18. februar 2010
 NATISNI
Shearer ga je navdušil
Miran Zore (foto: Getty Images)

Po štirih mesecih okrevanja se v pogon vraca eden naših najbolj obetavnih mladih nogometašev – Haris Vuckic. Pri Newcastle Unitedu ga že nestrpno pricakujejo.

Zadnji štirje meseci so bili izjemno dolgi. Haris Vuckic se s tem vec kot strinja, toliko casa zaradi poškodb gležnja in kolena namrec že ne more igrati nogometa. 17-letni Vuckic verjetno še nekaj casa ne bo igral tekem, cetudi individualno že trenira, se pa bo cez dva tedna prikljucil skupinski vadbi v akademiji Newcastle Uniteda. "Dobro okrevam, kmalu bom zacel trenirati z moštvom in tega se že mocno veselim. Najprej bom treniral z akademijo, nato pa verjetno tudi z rezervnim moštvom. Potrebujem kilometrino in žogo v svojih nogah. Ne mudi se mi nikamor," se je za Nogomanio iz Anglije oglasil Vuckic, ki se je v casu našega pogovora (torek pozno popoldan, op. p.) ravno odpravljal na ogled tekme lige Championship med Newcastle Unitedom in Coventry Cityjem. Vuckic je reden gost na tekmah Srak, za katere je v clanskem moštvu tudi sam trikrat že zaigral in to kljub temu, da ima komaj 17 let!

Prihodnjo sezono v Premier League
Glede na to, da se njegovo okrevanje bliža koncu in se bo kmalu vrnil v pogon, Vuckic svojega stola na stadionu St James' Park ne bo vec potreboval. Njegovo mesto bo na klopi oziroma na igrišcu. "Pocasi. Zacel bom v akademiji, nato v rezervnem moštvu. Prvemu moštvu gre zaenkrat zelo dobro, skupaj z West Bromwichem se bori za povratek v Premier League. Preprican sem, da nam bo uspelo. Kar pa se mene tice, upam, da bom ponovno dobil priložnost v prvem moštvu," je optimisticen nekdanji nogometaš Domžal. Vuckic pa se ne želi vrniti le v svoje moštvo, temvec tudi v slovensko reprezentanco do 19 let, katere nepogrešljivi clan je in s katero je lansko leto igral tudi na evropskem prvenstvu v Ukrajini. Pred casom so se pojavile govorice, da naj bi ga zaradi njegovih korenin želela "ukrasti" Bosna in Hercegovina, o cemer pa Vuckic ne govori, pravi namrec, da se je vselej pripravljen odzvati klicu Slovenije: "Upam seveda na povratek v reprezentanco, ce me bo selektor seveda želel. Jaz sem na voljo, vedno sem bil."

Ah, to angleško vreme
Haris v Angliji ne živi sam. Ker je v Newcastle United prestopil kot 16-letnik, je moral z njim tudi njegov oce. Na zacetku sta se oba soocala s težavami, ki jih novo okolje vselej prinaša, a sta se po letu dni na Otoku že privadila. No, ene stvari pa se nikakor ne moreta privaditi – to je seveda muhasto angleško vreme, ki je na severu Anglije še slabše kot na jugu. "Zdaj sva že prava Angleža (smeh). Na zacetku je bilo nekaj manjših težav, vendar so medtem že izginile, tako da je vse v najlepšem redu. Sicer pa tudi pogosto obišceva Slovenijo, pred poškodbo sem zaradi reprezentancnih obveznosti prakticno vsak mesec prišel domov," je dodal Vuckic, ki kljub temu, da ima z okrevanjem zadosti dela, podrobno spremlja dogajanje v slovenskem nogometu. Prvenstveno zaradi svojega starejšega brata Alena, ki igra za Domžale in mlado slovensko reprezentanco. "Danes so (mlada slovenska reprezentanca) remizirali z Italijo in osvojili Mirop pokal. Sijajno. Sicer spremljam tudi ostalo dogajanje v slovenskem nogometu, pretežno preko interneta. Z bratom pa se slišim prakticno vsak dan," je dodal Vuckic, ki se je med okrevanjem pa tudi že nekajkrat prej srecal z legendo Newcastle Uniteda Alanom Shearerjem. Legendarni napadalec je nanj naredil velik vtis: "Nekajkrat sva govorila, vecinoma o moji poškodbi. Pocašcen sem, da sem ga spoznal. Alan Shearer je živa legenda Newcastla."

 NATISNI    
Arsenal hoce Schwarzerja
Vieira ostaja pri Cityju
Odhaja tudi Belletti
Za Ballacka Arabci in... Mourinho!
Milner zopet izpustil trening
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Vsako poletje casopisne stolpce polnijo novice o številnih odmevnih prestopih, v katerih se vrtijo zneski denarja, o katerih lahko navadni smrtnik...

Intervju: Robert Prosinecki
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje