Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Nocem biti strog do Davida Beckhama, a jasno je, da je edini krivec, da smo izgubili.
Ian Wright
10. februar 2010
 NATISNI
Mavric: Želim si vecjo minutažo
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško)

Matej Mavric se je za FIFA.com razgovoril o slovenski reprezentanci in njeni uvrstitvi na svetovno prvenstvo. "To je najvecji uspeh v karieri," pravi.

Matej Mavric, branilec slovenske reprezentance, je dal intervju za uradno spletno stran Mednarodne nogometne zveze (FIFA), tema pogovora pa je seveda bila prihajajoce svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki, na katerem bo nastopil tudi Slovenija. "Sijajen obcutek je, ko veš, da greš na svetovno prvenstvo," je uvodoma povedal branilec nemškega drugoligaša Koblenza in dodal: "Zame osebno je to najvecji uspeh v karieri. Težko je bilo. Nihce ni pricakoval, da nam bo šlo tako dobro. Od zacetka je bilo težko, še posebej, ker smo imeli veliko težav v obrambi. Scasoma smo to odpravili in se prebili vse do dodatnih kvalifikacij. Rusija je sicer izjemna reprezentanca, toda bili smo prepricani, da ob majhni pomoci srece lahko uspemo. Med seboj smo izjemno povezani, dihamo drug za drugega. To je osnova našega uspeha."

Komaj že caka SP
Matej Mavric je z žrebom skupine na SP zadovoljen. "Z žrebom sem izjemno zadovoljen, preprican sem, da se lahko prebijemo naprej. Ne bo lahko, vendar je zagotovo mogoce. Anglija je seveda favorit, vendar sta tudi ZDA in Alžirija mocni reprezentanci," je dejal Mavric, ki je še posebej poudaril, da je uvrstitev na svetovno prvenstvo za dvomilijonsko Slovenijo zaradi njene majhnosti še posebej velik dogodek: "Uvrstitev na SP je fantasticna stvar za nas, še posebej, ce vemo, da nas je samo dva milijona. Ce se ozrem nazaj, vidim, da nas je iz tekme v tekmo podpiralo vec ljudi. Pred letom dni me sploh ni bilo v reprezentanci. Težko mi je bilo, vendar sem si priboril mesto. Ne igram redno v prvi enajsterici, vem pa, da ekipo sestavlja vec kot zgolj 11 igralcev. Seveda bi si želel igrati še vec, vendar sem zadovoljen že s svojo sedanjo vlogo."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nemški klub SSV Ulm 1846 je avtor verjetno enega najbolj neverjetnih padcev v svetu nogometa. Seveda ne padcev na zadnjico, pac pa ligaških padcev...

Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje