Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje nedelja, 8 december 2019
Ko žene ni doma, vadim strele v stikala. Ugašam in prižigam luci po stanovanju. Nekoc sem razbil vazo, enkrat pa sem zadel sliko na steni in zlomil okvir.
Miroslav Klose
7. februar 2010
 NATISNI
Lippi: Izenacena skupina
Anže Zajic (foto: Getty Images)

Marcello Lippi priznava, da se je Italija znašla v zelo izenaceni skupini, tamkajšnji mediji pa omenjajo predvsem zelo slabo statistiko proti Sloveniji in Srbiji.

V Italiji niso kdo ve kako zadovoljni. Z žrebom kvalifikacijskih skupin za evropsko prvenstvo 2012, seveda. Navijaci se sicer v svojem slogu ne obremenjujejo in pravijo, da je Italija v nogometu tako ali tako najboljša (po svoje imajo prav, konec koncev so Azzurri še vedno aktualni prvaki), toda dejstvo je, da jim žreb v Varšavi tokrat zares ni bil najbolj naklonjen. Predvsem zaradi tega, ker je iz drugega in cetrtega bobna dobila nasprotnika, s katerima jo ne veže dobra statistika. Tako je proti Sloveniji izgubila dve od zadnjih treh tekem, Srbije pa sploh še nikoli ni premagala - reprezentanci sta se pomerili trikrat in vsakic remizirale z 1:1. "Previdnost ne bo odvec," piše La Gazzetta dello Sport, La Repubblica dodaja: "Do evropskega prvenstva vodi dolga in naporna pot, na kateri prostora za povprecnost ne bo." Selektor Marcello Lippi, ki ga na žrebu ni bilo, saj se je raje posvetil tekmam Serie A (zaradi tega je nekaj ostrih na njegov racun izrekel predsednik UEFA Michel Platini), je kljub slabim izkušnjam z reprezentancami iz nekdanje Jugoslavije ostal miren: "Pristali smo v zelo izenaceni skupini. Borili se bomo s Srbijo in Slovenijo, dvema reprezentancama, ki bosta poleti nastopili na svetovnem prvenstvu. Zadovoljen sem, ker smo v skupini s šestimi reprezentancami, lahko pa bi bilo še precej slabše. Le poglejte skupino, v kateri je Anglija..."

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Brazilec Manoel dos Santos Francisco, po svetu bolj poznan kot Garrincha, še dandanes v deželi nogometa velja za najvecjega velemojstra preigravan...

Ekskluzivno: Daniel Bilos
Nogomanija d.o.o. © 2019 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje