Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Teet Allas je dosegel oba zadetka za Estonijo na tekmi proti sloviti reprezentanci Andore
Andrej Stare
4. februar 2010
 NATISNI
Vrata reprezentance niso zaprta
Klemen Kos (foto: Danijel Matijaško / Getty Images)

Slovenski selektor Matjaž Kek ob dobri formi nekaterih posameznikov poudarja, da ekipa za SP še ni dokoncno izoblikovana. Zanimivih je kar nekaj igralcev.

Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek ima v zadnjem casu kar nekaj razlogov za dobro voljo. Vecina standardnih clanov reprezentance je rešila svoj status v klubih, še nekaj pa je takih, ki z dobro formo v zadnjem casu vse bolj opozarjajo Keka, da bi lahko bili v krogu kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu. Kek ponavlja, da mesto v izbrani vrsti ne more biti zagotovljeno kar sami po sebi, a ob tem priznava, da je vecji del kadra za Južno Afriko že formiran. Do odhoda na jug Afriko nas loci le še nekaj mesecev, priložnosti za dokazovanje pa bo sila malo. Tocneje le dve - 3. marca proti Katarju in 4. junija proti Novi Zelandiji.

O Matavžu in Šišicu
Med slednje ta hip nedvomno lahko uvrstimo Tima Matavža in Mirnesa Šišica. Prvi je v mocnem nizozemskem prvenstvu letos zabil že sedem zadetkov, drugi je bil minuli konec tedna najbolje ocenjeni igralec kroga v Grciji. Kek priznava, da so možnosti za njun povratek v izbrano vrsto velike. "Zelo sem vesel, ker imam vec možnosti izbire. Ne govorim v prazno, ko pravim, da so vrata reprezentance še vedno odprta, saj dejansko so. Zelo me veseli njuna dobra forma in vsekakor si ju bom v prihodnjih mesecih tudi sam ogledal na delu," nam je povedal Kek, in namignil tudi na to, da Šišic in Matavž nista edina, ki trkata na vrata reprezentance. "Dejan Kelhar je zelo konstanten v svojem klubu, tudi na Cipru pa je nekaj zanimivih igralcev, ki jih vsekakor velja preuciti. Možnosti ni malo,"  še dodaja Kek. Pred tekmo s Katarjem (3. marca v Ljudskem vrtu) Kek pravi le, da pretirano eksperimentiral ne bo. "O imenih še ne želim govoriti, saj tega ne vedo še niti igralci sami. Dejstvo je, da je kader že izoblikovan, a še ne dokoncen. Na letalu za JAR bo 23 sedežev in dotlej se lahko zgodi še marsikaj. Je pa dejstvo, da prevec eksperimentiral ne bom."


Tim Matavž je z odlicnimi nastopi v nizozemski Eredivisie mocno poostril konkurenco v konici napada slovenske reprezentance.

O zimskih prestopih
Januarja so svoj klubski status rešili Bojan Jokic, Aleksander Radosavljevic in Branko Ilic, Kek pa meni, da tudi ti transferji kažejo na to, da se "rating" slovenskih igralcev pocasi in vztrajno dviga. "Jokic denimo v svojem klubu ni igral veliko, a je bil še vedno zanimiv za klub iz italijanske Serie A. Mislim, da so naši igralci dobili že pravo spricevalo iz borbenosti, kar se odraža tudi v reprezentanci. Vsi se morajo dokazovati v svojih klubih in se zavedati, da v tujini nic ni preprosto. Najlažje je biti 'lokalni šerif' in kritizirati vse po spisku. V tujini je nogomet zelo krut. Vcasih dobiš samo eno priložnost."

O Robertu Korenu
Javnost je pozimi najbolj pricakovala prestop kapetana Roberta Korena, ki pa je navkljub znanim neprijetnostim le ostal pri West Bromwichu. Keka predvsem veseli dejstvo, da je Koren uspešno prebrodil poškodbo. "Veseli me, da zdaj igra bolj redno. Ogledal sem si tekmo proti Newcastlu, na kateri je Koren igral zelo dobro. V tem trenutku je zame najbolj pomembno, da je zdrav in da bo fizicno pripravljen za vse napore."


Robert Koren ponovno igra pomembno vlogo v moštvu West Bromwich Albiona.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V Južni Ameriki nacin življenja, hranjenja pa tudi izgleda nemalokrat vpliva tudi na selekcijo nogometašev v izbrani vrsti. To sta na svoji koži obcu...
Z nogometom je kot z novinarji
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje