Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Proti Argentini je sodnik kradel Srbe! Sovražim krivico! In sedaj povem, ta sodnik je 'papak', navaden 'papak'!
Miroslav Blaževic
1. februar 2010
 NATISNI
Zacenja se nova zgodba
Miran Zore (foto: SPS)

Bojana Jokica jutri caka prvi delovni dan pri Chievu. Samozavestni Gorenjec bo jutri zacel s treningi pod vodstvom Domenica Di Carla in se spoznal s svojimi novimi soigralci.

Jutri se v karieri Bojana Jokica zacenja povsem novo poglavje. Novopeceni nogometaš italijanskega prvoligaša Chieva iz Verone se bo namrec jutri spoznal s svojimi novimi soigralci in pristopil k prvemu treningu pod vodstvom Domenica Di Carla. "Komaj že cakam. Trenerja sem že spoznal, soigralcev pa še ne," se svojega prvega delovnega dne na Apeninskem polotoku veseli Jokic, za katerega je Chievo drugi stik s tujino, potem ko je zadnja tri leta igral za Sochaux. Pri francoskem prvoligašu v letošnji sezoni ni veliko igral. Trener Francis Gillot ga je izobcil, nanj pa se je spomnil šele, ko na položaju levega bocnega ni imel nobene alternative. Nic cudnega torej, da Jokic ni želel ostati, cetudi so ga pri Sochauxu tik pred odhodom v Italijo k temu nagovarjali.

Chievo ga spremlja že dolgo
Chievo Jokica sicer pozna in spremlja že dolgo, že nekaj let. Še iz casov, ko je igral za HiT Gorico. "Tega sploh nisem vedel. No, zdaj vem, da sem izbral pravi klub, kjer bom, upam, redno igral. Trener Di Carlo je dejal, da racuna name. Ne bom ga razocaral," je dodal Jokic, ki se je za nasvet o italijanski ligi obrnil k dobremu poznavalcu Serie A – reprezentancnemu soigralcu Samirju Handanovicu. Kako igra njegov Chievo, pa se je Jokic preprical na lastne oci, v nedeljo je namrec v živo spremljal ligaško tekmo med Chievom in Bologno (1:1): "V Franciji se igra trd nogomet, poudarek je na moci. Tu je malce drugace. V Italiji je v ospredju taktika. Pri Chievu še posebej."

Prva izbira je bil Nacional
Kot smo že porocali, je Jokica želel v svoje vrste zvabiti portugalski Nacional. Predrag Jokanovic, ki je vmes trenersko žezlo predal nazaj Manuelu Machadu, je v pogovoru za Nogomanio odkrito povedal, da Jokicu obljublja izdaten igralni cas. Toda zalomilo se je na 'višji instanci' - pri denarju. "Z Nacionalom je bilo resno. Priznam, zanimalo me je, žal pa se je zataknilo pri denarju. Škoda," je dejal Jokic, za katerega pa je selitev v Italijo morda še boljša poteza kot selitev na Madeiro. Glede na to, da je trener Di Carlo vztrajal pri njegovem prihodu in da na položaju levega bocnega Chievo potrebuje novega nogometaša, se Jokicu obeta zajetna minutaža. Še vec, ce bo polsezono odigral na visoki ravni, bo Chievo njegovo pogodbo od Sochauxa verjetno tudi odkupil. "Italija me je takoj navdušila. Predvsem hrana. Bolje je kot v Franciji. Tudi mesto Verona je izjemno lepo, navdušen sem," je zakljucil Jokic, ki je danes opravil še zadnje zdravstvene teste. Njegov debi v dresu Chieva verjetno lahko pricakujemo že v kratkem.

 NATISNI    
Benitez predstavljen 15. junija
Sarma bo morda ostal
Balotelliju je Benitez všec
Lazio zavrnil ponudbo Reala
Tottenham se zanima za Iaquinto
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nico Patschinski se v zgodovino ne bo vpisal kot eden najboljših nemških nogometašev vseh casov. Dalec od tega, si ga bodo pa kljub temu mnogi za dol...
Slovo Igorja Tudorja
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje