Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Vsak poraz me pahne v depresijo, vsaka zmaga pa v vesolje, v nebesa! Ciro je zvezda. In to ne katerakoli zvezda. Planetarna, sinko, in tudi svetovna!
Miroslav Blaževic
27. januar 2010
 NATISNI
V Izraelu se splaca igrati
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

V Izraelu tuje nogometaše dobro placajo, pravi Andrej Komac, ki si je pri Maccabiju iz Tel Aviva koncno le izboril vecjo minutažo. Primorec do konca sezone zagotovo ostaja v Izraelu.

Z reprezentancnimi nastopi je Andrej Komac v lanskem letu zakljucil meseca septembra. Nazadnje je (na igrišcu) sodeloval pri visoki zmagi Slovenije nad Poljsko, ki je reprezentanci odprla vrata v dodatne kvalifikacije in nato na svetovno prvenstvo. Cetudi nato ni vec igral, je bil vseskozi poleg. Tako kot preostalim reprezentantom je to tudi njemu vzelo veliko casa in moci, tako da je zaradi tega malce trpela njegova klubska kariera. Za sloviti Maccabi iz Tel Aviva, h kateremu se je preselil lani poleti, na zacetku sezone ni igral veliko. Pojavile so se govorice, da je Komac s svojim statusom pri Maccabiju zato nezadovoljen. Januarski prestopni rok se je tako ponujal kot rešitev domnevno nastale težave. "Veliko sem bil odsoten zaradi reprezentance, zato je moja prilagoditev trajala nekoliko dlje. Po tekmah z Rusijo sem se v celoti posvetil Maccabiju in se prerinil v prvo moštvo. Zdaj igram in sem zadovoljen," pravi Komac, eden od petih tujih nogometašev Maccabija. Igralni cas se pocasi kopici, Komcevo zadovoljstvo pa raste. Zato tudi ni dvoma o tem, kje bo igral v prihodnjih mesecih – za Maccabi.

Maccabi je institucija
Izrael Komcu, ki je na tujem doslej igral na Portugalskem in na Švedskem, predstavlja povsem nov izziv v karieri. Pa tudi samo življenje v židovski državi. "Nad kakovostjo ligo sem bil ob prihodu kar malce presenecen. Liga je res mocna, Maccabi Haifa, udeleženec Lige prvakov, je tudi letos suveren in drvi proti naslovu. Maccabi Tel Aviv je sicer najvecji klub v Izraelu, rekorder po številu naslovov. Letos ciljamo na Evropo," je dodal Komac, ki ima mocno konkurenco za mesto v zacetni enajsterici. Domaci nogometaši, ki so precej slabše placani od tujcev, so še posebej motivirani: "Konkurenca je res mocna. Kar se tice tujcev, za vse izraelske klube velja, da so bolje placani od domacih igralcev. Nekateri imajo podpisane zares mastne pogodbe." In kdo od igralcev ga je v Izraelu doslej najbolj navdušil? "Kakovostnih igralcev je veliko, Yaniv Katan iz Maccabija Haife je denimo izvrsten nogometaš. Pa Danny de Ridder iz Hapoela…" 

Slovenci, pridite v Izrael
Doslej je v izraelski ligi igralo že nekaj slovenskih nogometašev. Najvecji pecat sta pustila nekdanja reprezentanta Sebastjan Cimerotic in Milan Osterc. "Veliko ljudi mi omenja Cimerotica in Osterca. Tu ju dobro poznajo," je dejal Komac, ki se je v Izraelu zdaj že dodobra udomacil in se nad njim navdušil, celo tako zelo, da nogometno avanturo v židovski državi priporoca tudi ostalim slovenskim nogometašem: "Zakaj pa ne. Izrael nogometašem nudi izvrstne pogoje in ce bo kdo od naših fantov imel možnost priti sem, bi jo moral izkoristiti. Ne bo mu žal."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Eden izmed najbolj prepoznavnih clanov italijanskega Juventusa v minulem desetletju je bil znameniti Fabrizio Ravanelli, sicer v domovini zaradi svoj...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje