Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Vsi, ki so v reprezentanci, znajo zelo dobro igrati nogomet. Ce ga ne bi, bi se ukvarjali z bejzbolom.
Hristo Stoickov
26. januar 2010
 NATISNI
Koncno spet v pogonu
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Po daljšem premoru je Mirnes Šišic v grški Super ligi odigral že štiri tekme in v svojo statistiko vpisal dve podaji. V soboto na sporedu derbi za obstanek z Radosavljevicevo Larisso.

V soboto bodo v grški Super ligi odigrane tri tekme. Olympiakos, Panathinaikos in AEK svoje tekme igrajo v nedeljo, zato so grške televizijske postaje za sobotno tekmo kroga izbrale dvoboj PAS Giannine in AEL Larisse, neposrednih tekmecev za obstanek v ligi. Kdor bo tekmo dobil, bo pošteno zakorakal k obstanku v ligi, pravijo Grki. Za nas bo ta tekma še posebej zanimiva, kajti udarila se bosta kluba kar treh slovenskih nogometašev – Mirnesa Šišica (PAS Giannina) na eni in Dina Šeremeta ter Aleksandra Radosavljevica (AEL Larissa) na drugi strani.

Aleksandar Radosavljevic je v Grciji še 'zelen', caka namrec na debi, ki se bo morda zgodil prav v soboto. Dino Šeremet ni prvi vratar Larisse, zato v soboto verjetno ne bo branil. Zanesljivo pa bo na tekmi nastopil Mirnes Šišic, ki je v grški ligi že pravi veteran, v svojem življenjepisu pa ima med drugim zapisano tudi avanturo pri najvecjem grškem klubu Olympiakosu. Trenutno je clan PAS Giannine, s katero je podpisal pogodbo do konca letošnje sezone. "Dobro sem premislil in po nekajmesecni pavzi in zapletih s Crveno zvezdo podpisal za PAS Giannino. Prve štiri tekme, na katerih sem dvakrat podal za zadetek in celo dosegel zadetek, ki so ga dokazano neupraviceno razveljavili, sem odigral dobro," je uvod pri svojem že šestem grškem klubu opisal Šišic, ki je v Grcijo z veseljem pospremil svojega reprezentancnega soigralca Aleksandra Radosavljevica: "Vesel sem, da je sem prišel še Rado (Aleksandar Radosavljevic, op.p.), želel sem ga sicer v Giannini, vendar je izbral Larisso. No, že v soboto bo vroce, igramo namrec derbi za obstanek v ligi. Zmagovalec bo prišel v dober položaj za obstanek. Mi igramo dobro, to nam priznavajo vsi, imeli pa smo težak razpored. Upam, da bomo v soboto zmagali." Oba, tako Šišic kot Radosavljevic, imata s svojima kluboma pogodbi podpisani do konca letošnje sezone.

JAR? Odlocil bo Kek
Grška Super liga bo v prihodnjih mesecih torej 'poligon' kar dveh slovenskih reprezentantov. Radosavljevic je v Kekovi reprezentanci standardni clan udarne enajsterice, zato bi moralo iti marsikaj narobe, da bi odlicnemu defenzivnemu vezistu selektor Kek odvzel prakticno že podarjeno vstopnico za Južnoafriško republiko. S Šišicem je drugace. Kar nekaj casa je bil izven pogona in zato izpadel reprezentance. Toda ker igra na krilnem položaju in to za namecek tako na levi kot tudi na desni strani, bi ga, seveda optimalno pripravljenega, Matjaž Kek krvavo potreboval. "Na meni je, da redno in kar najbolje igram. Za to se tudi trudim in se bom trudil tudi v prihodnje. Ce bo to dovolj za reprezentanco, bomo videli. Selektor je tisti, ki odloca. Jaz sem v vsakem primeru pripravljen igrati za reprezentanco. Vedno sem bil," je dejal 'naturalizirani Grk', ki je imel pred prihodom v Giannino na voljo kar nekaj drugih opcij, vendar se je vseeno odlocil za Grcijo. Pravi, da je Grcija njegova druga domovina: "V Grciji me vsi poznajo, tu sem ustvaril svoje ime, si zgradil kariero, to je moja druga domovina. Lahko bi odšel kam drugam, vendar vidim, da sem se prav odlocil."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Medtem ko se lahko Jamie Oliver pohvali, da zna skuhati na tisoce okusnih jedi, ga verjetno ni vratarja oziroma nogometaša, ki bi se lahko pohvalil s...
EKSKLUZIVNO: Ivica Olic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje