Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Ne predstavljam si življenje brez Playstationa. Moram si kupiti trojko, ampak nimam casa. Ni šans, da bi na priprave odšel brez njega, ne morem si predstavljati. Ce ga ni ob meni, takoj za 30 do 40 odstotkov slabše treniram.
Sebastjan Cimerotic
18. januar 2010
 NATISNI
Dedic: Gol za Saro
Miran Zore (foto: Getty images)

Zlatko Dedic svoj prvi zadetek v Bundesligi, ki ga je stal tudi rumenega kartona, posveca svoji prvorojenki Sari. Bochum po njegovi zaslugi do prve letošnje zmage.

Prestop iz druge italijanske lige, rojstvo hcerke, zadetek v dodatnih kvalifikacijah proti Rusiji, ki je Slovenijo popeljal na svetovno prvenstvo. To so samo trije najvecji dosežki Zlatka Dedica v zadnjih nekaj mesecih. Zdaj jim je vedno nasmejani Primorec, ki igra za nemškega prvoligaša Bochum, dodal še prvi zadetek v Bundesligi. Zbirka je zdaj popolna.

Zlatko Dedic se je med strelce vpisal na gostovanju pri Mönchengladbachu, in sicer je zadel za 2:0, potem ko je prvi zadetek dosegel Stanislav Šestak. Ceprav je Bochum do konca tekme prejel en zadetek, so se varovanci Heika Herrlicha veselili treh izjemno pomembnih tock proti tekmecu za obstanek med nemško prvoligaško elito. "Predvsem prvi polcas smo odigrali fantasticno, to so nam po tekmi priznali vsi. Zelo sem vesel, da sem zadel, toda bolj kot to me veseli izjemno pomembna zmaga, ki smo jo dosegli proti ligaškemu tekmecu," je po prespani noci za Nogomanio svoj prvenec v Bundesligi pokomentiral Dedic: "Izvedli smo kot, soigralec se je žoge z glavo le malce dotaknil, jaz pa sem stal na drugi vratnici in jo poslal v mrežo. Koncno mi je uspelo."

Rumeni karton zaradi veselja
Zlatko je moral, ko je Italijo zamenjal za Nemcijo, marsikaj pustiti za seboj, na 'škornju' se pac igra drugacen nogomet kot v Nemciji. Svojega (pozitivnega) temperamenta Zlatko v Italiji ni pozabil. Ko je v soboto dosegel zadetek, je napolnjen z veseljem in pozitivnimi obcutki slekel svoj dres, pod katerim je nosil majico s fotografijo svoje prvorojenke Sare, kateri je tudi posvetil svoj prvi zadetek v najmocnejši nemški nogometni ligi, je prejel rumeni karton. "Ni mi žal za prejeti rumeni karton. Ponosen sem na svoj prvi zadetek, ki ga posvecam svoji hcerki Sari," je pojasnil Dedic, ki je ob polcasu pri rezultatu 2:0 za Bochum ostal v slacilnici, trener Herrlich ga je namrec potegnil iz igre, vendar zgolj iz preventivnega razloga: "V bistvu je šlo za to, da sem po prejetem rumenem kartonu, ko sem bil v zanosu, naredil dva ostra prekrška, zato se je trener zbal, da ne bi dobil še drugega kartona in me potegnil iz igre."

Živi za gol
Bochumu v boju za obstanek v Bundesligi po novih treh osvojenih tockah dobro kaže. Navijaci so zadovoljni, trener prav tako. Zlatko Dedic pa tudi. "Dober zacetek je zelo pomemben. V naslednjem krogu nas caka derbi proti Schalkeju. To bo izjemno težka tekma, na kateri nameravamo presenetiti," se prihodnjega kroga Bundeslige veseli nekdanji napadalec Parme, ki je v Nemciji doslej odigral 12 tekem. Dedicevi cilji v nadaljevanju sezone so visoki: "Najpomembneje je, da si hitro zagotovimo obstanek v ligi. To je naš primarni cilj. Osebno pa si želim igrati cim vec in cim bolje. Tudi golov si želim, saj prakticno živim zanje, zato vcasih tudi reagiram tako kot sem proti Gladbachu. Pri Bochumu igram na drugem igralnem položaju, zato je zame vsak dosežen zadetek še toliko bolj pomemben."

Zlatku gre torej še naprej zelo dobro. V novem okolju se je zelo dobro znašel, zabil svoj prvi zadetek, po nacrtih pa se odvija tudi njegovo zasebno življenje. Naslednja stopnicka? "Svetovno prvenstvo. Komaj že cakam," je za konec dejal Dedic, ki je drugi del sezone ocitno pricakal zelo dobro pripravljen, kar je za selektorja Matjaža Keka vsekakor razveseljiva novica.

 NATISNI    
Džeko? Dajte nam Sissoka in Diega!
Udarila se bosta Bayern in Real
Arnautovic se seli v Nemcijo
Köln nima denarja zanj
Schuster bo prevzel Bešiktaš
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Vse se enkrat zgodi prvic. Nekateri nikoli ne bodo pozabili svoje prve ljubezni in prvega poljuba, spet drugi si bodo za vse vecne case zapomnili tre...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje