Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 9 julij 2020
Pomerili se bomo z drugo Irsko, ne tisto pravo, mocno Irsko.
Branko Oblak
22. december 2009
 NATISNI
Ciper je deset let pred nami
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Ljubljancan Zoran Zeljkovic igra svojo prvo sezono na Cipru. Zaenkrat mu gre na otoku sredi Sredozemskega morja kar dobro od nog, njegov klub je trenutno peti.

Ceprav Ciper za razliko od Slovenije ne bo igral na prihodnjem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki, nam je otok v Sredozemskem morju, vsaj kar se klubskega nogometa tice, lahko za vzgled. Ce izvzamemo reprezentanco, potem smo po domace povedano 'sto let za Ciprom'. O tem znajo naši nogometaši, ki so na Cipru igrali, vselej povedati marsikaj. Nenazadnje je o tem, ko je igral še v Domžalah in pozneje v Interblocku, pogosto poslušal tudi Zoran Zeljkovic, ki pa se je o kakovosti ciprskega nogometa zdaj preprical tudi na lastne oci. V letošnji sezoni namrec igra za tamkajšnjega prvoligaša APOP Kinyras Peyias, sicer aktualnega pokalnega prvaka Cipra. "Naš klub je precej manjši od Omonie ali APOEL-a, vendar jo znamo zagosti tudi najvecjim," pravi Zeljkovic, za katerega je ciprska izkušnja prvi stik z igranjem nogometa na tujem.
 

Kot bi slutil - Zoran Zeljkovic je potapljajoci se Interblock zapustil po koncu minule sezone.

Slovenski trio se veliko druži
Njegovemu klubu gre v letošnji sezoni kar dobro. V pokalu je APOP Kinyras Peyias prišel med osem najboljših, v prvenstvu pa je trenutno na petem mestu. Cilj vodstva kluba je priti med štiri najboljše, ki se bodo nato borili za naslov prvaka. Priti med štiri najboljše na Cipru je za manjše klube približno tako zahtevno kot se je manjšim angleškim premierligašem prakticno nemogoce vriniti med veliko cetverico. "Zaenkrat nam gre dobro. V nedeljo smo po krcevitem boju izgubili proti APOEL-u. Manjšim klubom, kakršen je naš, je težko igrati proti velikanom. Sodnik je APOEL-u dosodil kar štiri enajstmetrovke! Nam ocitne ni dosodil…" je potarnal 29-letni Ljubljancan, ki se je na Cipru dobro znašel, tako kot tudi njegova rojaka ter nekdanja soigralca v Domžalah - Dejan Grabic in Luka Žinko. Z njima tudi preživi najvec prostega casa, kolikor mu ga ob ženi in polletni hcerki sploh preostane. "Ciper je cudovit. V Ljubljani je bilo te dni minus 15 stopinj Celzija, jaz pa tu trenutno nosim majico s kratkimi rokavi. Vreme je super, mesto je super, vse je v najlepšem redu. Zelo sem zadovoljen," je nadaljeval Zeljkovic.

Ciper živi za nogomet
Trener Giorgos Polyviou vsem trem Slovencem zaupa, vsi trije redno igrajo. "Odkar se je naša reprezentanca uvrstila na svetovno prvenstvo, nas na Cipru še bolj spoštujejo. Neverjetno, kako radi imajo tu nogomet. Televizije, casopisi, vsi so polni nogometa. S Slovenijo se to niti slucajno ne da primerjati, mi capljamo dalec zadaj. Zdi se mi, kot bi bili v Sloveniji deset let zadaj. Osebno se prav nic ne cudim, da že drugo leto zapored ciprski klub igra v Ligi prvakov. Vse vec je tujcev in to vse kakovostnejših. Najvecjih pet klubov svoje igralce placuje tudi z do 70.000 evri na mesec! Žalostno pri vsem skupaj pa je to, da imajo na Cipru vsaj trikrat slabše domace mlade igralce kot v Sloveniji, pa vendar so uspešnejši in boljši od nas," je dejal Zeljkovic, ki mora po pogodbi pri APOP Kinyras Payiasu oddelati še leto in pol. Ce se mu bo ponudila priložnost za kaj vec, se je Zeljkovic seveda ne bo branil. Na Cipru ga zanimajo le najvecji klubi – Omonia, APOEL, Anorthosis, Apollon… "Nekaj se že dogaja, doloceno zanimanje obstaja. Bomo videli, kako bo. Zaenkrat mi je tu cisto všec," je še dodal Zeljkovic, ki se med prazniki ne bo vrnil v Slovenijo. V domovino se bo vrnil šele meseca maja, ko se bo koncalo ciprsko prvenstvo.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V naši rubriki se znova vracamo v Argentino, ki je polna razno raznih nogometnih zanimivosti. Tako se je pred kratkim na sodišcu v Buenos Airesu znaš...
Anglež je v Angliji manjšina
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje