Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Nisem nor, tudi ta Youtube nabijem na k...c!
Zdravko Mamic
17. december 2009
 NATISNI
Vesel vsakega zadetka
Miran Zore (foto: Groningen)

Timu Matavžu gre v letošnji sezoni vse kot po maslu. Trenutno je prvi strelec svojega Groningena, s katerim pa se mu izteka pogodba, ki pa jo bo verjetno podaljšal.

17. julija se je koncno zgodilo – Marcus Berg je podpisal petletno pogodbo z nemškim Hamburgom. Švedski reprezentancni napadalec, ki je prerasel okvir povprecnega nizozemskega prvoligaša Groningena, je uresnicil svoje sanje in se podal v zahtevnejše okolje Bundeslige. S svojim odhodom je 23-letni Šved najvecjo uslugo s tem seveda naredil sebi, Groningenu, pa tudi našemu Timu Matavžu. 20-letnik iz Šempetra pri Novi Gorici je po dveh letih in pol ucenja, dokazovanja in potrpljenja namrec koncno dobil pravo priložnost. Trener Ron Jans, ki bo po osmih uspešnih letih po koncu letošnje sezone zapustil klub, mu je moral dati priložnost in ravnal je – kot se je izkazalo v prvem delu sezone – povsem pravilno. Statistika namrec ne laže in statistika pravi, da je Tim Matavž najboljši strelec Groningena v letošnji sezoni. Nekdanji nogometaš HiT Gorice in clan slovenske reprezentance do 21 let je nasprotno mrežo zatresel petkrat.

Prvi strelec Groningena
Matavž torej zelo dobro pocne natanko to, zaradi cesar je bil v klub tudi pripeljan – dosega zadetke. "Dobro mi gre. Vesel sem, da po odhodu Marcusa Berga dobivam vec priložnosti za igro. Zaenkrat sem dosegel pet zadetkov, upam pa, da bom v prihodnje še kakšnega. Vesel sem namrec prav vsakega zadetka, ki ga dosežem. Konec koncev pa je to moje delo, zato so me tudi pripeljali v klub," je pogovor za Nogomanio zacel dobro razpoloženi Primorec, ki je svoj zadnji zadetek za Groningen dosegel minuli petek, ko je premagal svojega rojaka Aleksandra Šeligo, sicer vratarja Sparte. Matavža in njegove soigralce pri Groningenu do konca polsezone caka še ena prvenstvena tekma, odigrati pa bodo morali tudi pokalno tekmo. Božicne in novoletne praznike bo Matavž preživel doma, v Sloveniji. "Zadnjo tekmo igramo 24. decembra, nato se vracam domov. Ravno te dni na obisk prihaja moja mama, po koncu vseh obveznosti pa se bom vrnil domov. S treningi ponovno zacnemo sedmega januarja," je dodal Matavž, ki se je na življenje na tujem že zdavnaj privadil. Na Nizozemskem živi sam in to že dve leti in pol.

Nikamor se mu ne mudi
Pogodba z Groningenom se Timu Matavžu pocasi izteka. Veljavna je le še do konca letošnje sezone, vendar vsebuje klavzulo, ki omogoca njeno podaljšanje za dve leti in to pod precej boljšimi pogoji (Matavžev agent že ta konec tedna prihaja v Groningen). Zaenkrat v tej smeri še ni konkretnih premikov, toda Matavž ne bi imel nic proti nadaljevanju zacetega pri Groningenu. "Tu sem pocutim dobro, v klubu je vse v redu, zato ne bi imel nic proti, ce bi ostal. Bomo videli," je nadaljeval mladi reprezentant Slovenije, cigar Groningen se na lestvici Eredivisie trenutno nahaja na 12. mestu, kar je slabše od koncne uvrstitve v lanski sezoni, ko je bil Groningen na koncu šesti: "Letos nam gre slabše, predvsem zaceli smo slabo. Imamo mlado ekipo, ki je premalo izkušena, mislim, da je to glavni razlog. Do konca sezone je še dolga pot in še vse se lahko zgodi."

Kaj pa reprezentanca? Tim nanjo seveda ni pozabil. "Seveda bi bilo lepo zaigrati za clansko reprezentanco. Trudim se po najboljših moceh in to bom pocel tudi v prihodnje. Ce bom selektorju všec, pa bomo še videli. Svetovno prvenstvo? To so sanje vsakega nogometaša," je sklenil Matavž.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški klub St Albans City ne sodi med znanejše svetovne klube. Še vec, mnogi celo v Angliji še niso slišali zanj, kar ne cudi, saj je pac vecino s...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje