Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Bil sem presenecen, a vedno govorim, da te v nogometu nic ne more presenetiti.
Les Ferdinand
8. december 2009
 NATISNI
Kek: Izbiro narekovala nadmorska višina
Uredništvo (foto: SPS)

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu nastanjena v Johannesburgu, selektor Matjaž Kek pa upa, da bo v Južno Afriko odpotovalo tudi kar najvec navijacev.

Matjaž Kek je svoje opravil, zdaj se lahko mirne vesti vrne nazaj v Slovenijo. Našo reprezentanco je najprej zastopal na žrebu v Cape Townu, kjer smo za nasprotnike v skupini C naslednjega svetovnega prvenstva dobili Angleže, Americane in Alžirce, nato pa se je podal v Johannesburg in tam s svojimi tesnimi sodelavci iskal bazo, v kateri bodo naslednje poletje nastanjeni slovenski nogometaši. Pri tem je imel nemalo težav, toda na koncu je vendarle našel prostor, kjer se bodo kapetan Robert Koren in njegovi kolegi dobro pocutili. "Dejstvo je, da je izbiro narekovala nadmorska višina, na kateri bomo igrali dve tekmi. Torej so odpadli obmorski kraji, ki omogocajo neprimerno boljše pogoje za bivanje, trening. Drugo pa je tisto, kar je ostalo v ponudbi FIFA. Mislim, da je za zdaj tole, kar smo našli, dobro, pogoji za trening so dobri in to je bilo tudi neko izhodišce pri iskanju v tej fazi. Naša baza je prav v Johannesburgu, igrišca so blizu hotela, kar je tudi bilo pomembno. Dalec od tega, da bi bilo vse idealno, ampak to ne bi smelo imeti prevelikega vpliva na naše delo, naše igre. Iskanje je bilo res naporno, na koncu pa smo se morali pac odlociti za to mesto," je za Slovensko tiskovno agencijo (STA) povedal Matjaž Kek, ki hkrati upa, da bo naslednje poletje - svetovno prvenstvo bo na sporedu od 11. junija do 11. julija - Slovenijo na jugu Crne celine spodbujalo kar najvec ljudi: "Navijacem bi najprej svetoval, da jih gre cim vec spodbujat slovensko reprezentanco. Zavedam pa se, da so s tem povezani veliki stroški. Pozivam tiste, ki bodo organizirali ta potovanja, da vendarle omogocijo cim vec ljudem pot na SP, saj so bili navijaci pomemben del uspeha v kvalifikacijah. Sicer pa je po mojih izkušnjah JAR država, v kateri bo v vecjih mestih, kot so Cape Town, Durban, Johannesburg, vse na najvišji ravni. Ogromno se dela, gradi, pripravlja, ljudje so ustrežljivi, ljubeznivi. V provincah na severu je nekoliko drugace, toda tudi tam se bo vse spravilo na primeren nivo. Treba pa je paziti. Gibati se moraš tam, kjer je poskrbljeno za varnost oziroma kjer je to pac omogoceno. Sam nimam negativne izkušnje, vendar pod okriljem FIFA je pac za varnost poskrbljeno. Domacini bodo gotovo naredili vse, kar je v njihovi moci, da bo vse v redu. Treba pa je upoštevati tudi navodila tistih, ki bodo skrbeli za red. Na vseh možnih koncih poskušajo prireditelji dokazati in pokazati svetu, da je njihova dežela varna. O lepotah pa ne gre izgubljati besed, saj je to krasna država."

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Brazilski nogometaši so poznani po tem, da jih skoraj nihce ne pozna po njihovih pravih imenih. Morda veste, kdo je Jose Roberto Gama de Oliveira?...

Legendarni Alcídes Ghiggia
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje