Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Ce se je vrnil na zemljo, ce to ni Katanec z jumbo plakatov, ki marsikaj reklamira in se razume ne le v nogomet, ampak v kuhanje in ne vem kaj še, ce je to skromni Katanec iz leta 1999 boste dobili vrhunskega cloveka. Toda previdno, pazite katerega Katanca boste izbrali.
Zlatko Zahovic
8. junij 2010
 NATISNI
Zdaj v ospredju aklimatizacija
Klemen Kos (foto: SPS)

Matjaž Kek je v družbi Andraža Kirma in Boštjana Cesarja danes prvic v Sandtonu spregovoril pred sedmo silo. Reprezentanca je še v fazi prilagajanja.

Klemen Kos za Nogomanio poroca iz:
JUŽNE AFRIKE Na prvi tiskovni konferenci slovenske izbrane vrste v Južni Afriki je svoja mnenja in vtise podal selektor Matjaž Kek, v imenu igralcev pa sta spregovorila Boštjan Cesar in Andraž Kirm. Slovenska reprezentanca je v Hydu Park High Schoolu opravila prvi daljši trening na južnoafriških tleh, ekipo pa je z obiskom pocastil tudi predstavnik slovenskega ministrstva za zunanje zadeve Andrej Dernovšcek in približno 30 navijacev, ki so z zastavami in glasnim navijanjem pozdravili našo izbrano vrsto.

Matjaž Kek je ponovil zadovoljstvo celotnega strokovnega štaba nad bivanjem v hotelu Southern Sun, tudi nad prizadevnostjo igralcev pa selektor nima pripomb. "Zadovoljen sem s prizadevnostjo na treningu in v tem trenutku je za nas hitra aklimatizacija kljucnega pomena in ji posvecamo tudi najvec pozornosti," je uvodoma povedal Kek.

Cesar: Jutri bomo ujeli normalen ritem
Branilec Boštjan Cesar je strnil vtise o prvih 24 urah v Južni Afriki. "Vtisi so fenomenalni, trenutno pa so v naših vrstah vse misli že usmerjene k prvi tekmo proti Alžiriji. Opravili smo dva lažja treninga, normalen ritem pa bomo ujeli že jutri. Še vedno je malce prisotna utrujenost po dolgem potovanju, a že jutri bomo vsi v polnem delovnem ritmu. Morda imam manjšo pripombo le za trening igrišce, saj bi si želel, da bi bilo malce mehkejše," je povedal novopeceni branilec italijanskega Chieva, enakih misli pa je tudi strelec tretjega slovenskega zadetka na prijateljski tekmi proti Novi Zelandiji Andraž Kirm. "Nastanitev in trening kamp sta na najvišji ravni in nad pogoji se zares ne moremo pritoževati. Igralci bomo v prihodnjih dneh razmišljali samo o igrišcu, kar je seveda tudi naš namen," je povedal Kirm.

Kek: Prva tekma je vedno vprašaj
Selektor Kek je previdno odgovarjal na vprašanja tujih novinarjev (tiskovne konference so udeležili tudi predstavniki alžirske, ameriške in angleške sedme sile – op.a), dotaknil pa se je tudi psihološke pripravljenosti ekipe oziroma primerjave z vzdušjem pred tekmo z Rusijo. "Ne morem izmeriti, ali je motivacija na enaki ravni kot pred tekmo z Rusijo, imam pa obcutek, da je ekipa sprošcena in da so fantje zadovoljni. Morali se bomo še bolj osredotociti na prihajajoce tekme, preprican pa sem, da bo v prihodnjih dneh tekmovalni naboj mocno rasel. Dejstvo pa je, da je prva tekma tudi nek vprašaj in da nimamo veliko tovrstnih izkušenj," je povedal Kek.

Na današnjem treningu so trenirali vsi igralci z izjemo drugega vratarja Jasmina Handanovica, ki je imel želodcne težave. Naslednji trening slovensko reprezentanco caka v sredo ob 13.30 uri.

 NATISNI    
Robben bo igral proti Danski
Brazilci so se naucili kletvic
Nemir v francoski reprezentanci
Ilic: Angleži, pricakujte težave
Angleški obožuje kartone
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Angleški klub St Albans City ne sodi med znanejše svetovne klube. Še vec, mnogi celo v Angliji še niso slišali zanj, kar ne cudi, saj je pac vecino s...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje