Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Teet Allas je dosegel oba zadetka za Estonijo na tekmi proti sloviti reprezentanci Andore
Andrej Stare
8. junij 2010
 NATISNI
Slovenska mondena oaza v JAR
Klemen Kos

Slovenska izbrana vrsta bo v casu svojega bivanja v Južni Afriki deležna vsega ugodja in idilicnega okolja, ki ga ponuja hotel Southern Sun v mondenem predelu Sandtona.

Klemen Kos za Nogomanio poroca iz:
JUŽNE AFRIKE Na "dan odprtih vrat" je imela slovenska novinarska ekspedicija priložnost pobližje spoznati hotel v katerem bo v naslednjih tednih bivala slovenska reprezentanca. Hotel Southern Sun je nastanjen v mondenem predelu Sandtona v okolišu Hyde Park, ki nasploh velja kot najbolj razvit in prestižen del celotne province Gauteng in Južne Afrike nasploh. Okoliš velja za varnega, mirnega, zelenega in predvsem umaknjenega od hekticnega vsakdana v Johannesburgu.

Hotel slovenske reprezentance našim igralcem in strokovnemu vodstvu ponuja vso ugodje, idilicno okolje in prepotreben mir. V "slovenskem" nadstropju naša delegacija cas preživlja v jedilnici, za bolj domac vtis pa skrbijo tudi številne stenske slike podob uspehov slovenske izbrane vrste. Prostor je namenjen tudi takticnim razpravam in pripravam na tekmo, prosti cas pa reprezentanti preživljajo v t.i. "klubski sobici", kjer se lahko preizkušajo v rocnem nogometu, namiznem tenisu in konzolnih igrah. V casu obiska smo "prakticnost" sobe lahko doživeli tudi na lastni koži – ravno v casu obiska sta namrec Marko Šuler in Matej Mavric Rožic preizkušala svoje spretnosti v elektronskem golfu. Nadstropje zakljucuje ekonomat, v katerem je shranjena vsa oprema slovenske izbrane vrste.

Hotel Southern Park je tako kot vecji del svetovnemu prvenstvu namenjene infrastrukture zgrajen povsem na novo. Na istem mestu je pred tem stala veleblagovnica, ki je še danes del celotne zgradbe, hotel pa je bil dokoncan šele oktobra leta 2009. Vodstvo hotela ima doslej že nekaj izkušenj z nastanitvijo športnih ekip (tam sta denimo prebivali izbrana vrste Kolumbije in vrhunska ragbi moštva), kljub temu pa je "gostovanje" slovenskih nogometašev tudi za hotelirje velik privilegij. "Zelo smo ponosni in veseli, ker lahko gostimo nogometno reprezentanco Slovenije. Trudimo se po najboljših moceh, da bi ustregli vsem njihovim željam in da bi bili vsi igralci in strokovno vodstvo zadovoljni. Celotni ekipi želimo veliko srece na svetovnem prvenstvu," nam je povedal generalni direktor hotela Noel Macquet.

Vtise je s slovenske strani strnil tudi generalni sekretar Nogometne zveze Slovenije (NZS) Aleš Zavrl. "Trenutno nimamo prav nobenih pripomb in smo zelo zadovoljni z nastanitvijo. Je pa potrebno tudi dodati, da smo za marsikaj poskrbeli že pred odhodom, zato so tudi možnosti za neprijetna presenecenja bistveno manjša," je povedal Zavrl.

V ponedeljek bo na kongresu slovensko delegacijo pozdravil tudi predsednik FIFA Sepp Blatter, s posebnim obiskom pa bo naše nogometaše na srecanju proti Združenim državam Amerike pocastil tudi predsednik UEFA Michel Platini, ki si bo sam v živo ogledal prav vse evropske reprezentance, ki se bodo predstavile na svetovnem prvenstvu.


FOTO: Southern Sun

 NATISNI    
Robben bo igral proti Danski
Brazilci so se naucili kletvic
Nemir v francoski reprezentanci
Ilic: Angleži, pricakujte težave
Angleški obožuje kartone
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V Argentini za dobro placane nogometaše ni najbolj varno, da ob vecernih urah sami hodijo po ulicah vecjih in tudi manjših mest. V tej sicer vse prej...
Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje