Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Pricakoval sem, da je Ljupko Petrovic velik trener in clovek, a se je izpostavilo, da je majhen trener in še manjši clovek. Oba govoriva srbsko, bila sva v Bolgariji, pa me niti enkrat ni vprašal, kako kaj žena ali otrok. Sploh se ni pogovarjal z mano, kar me je prizadelo. O predsedniku Litexa bi pa lahko napisal knjigo, ki ne bi imela nic skupnega z nogometom.
Aleksandar Rodic
4. junij 2010
 NATISNI
Za najboljšo popotnico
Uredništvo (foto: SPS)

Novozelandska nogometna reprezentanca bo zadnji test za Slovenijo pred nedeljskim odhodom v Južno Afriko. Nocojšnja tekma v Ljudskem vrtu se bo zacela ob 20.45.

Slovenski reprezentanti so se v sredo zvecer vrnili iz Brunica, kjer so v idilicnem okolju in odlicnih pogojih za pripravo opravili 15 treningov ter med drugim odigrali tudi prijateljsko tekmo z italijanskim nižjeligašem Südtirolom, nocoj pa se bodo dokoncno poslovili od svojih navijacev in dobro pripravljenost poskušali potrditi proti Novi Zelandiji. Slednja bo tako kot Slovenija igrala na svetovnem prvenstvu, seveda pa bodo gledalci prej kot zaradi nasprotnika na štadion Ljudski vrt v Mariboru prišli za to, da še zadnjic zaželijo sreco ceti selektorja Matjaža Keka pred nedeljskim odhodom na Crno celino.

Za Slovenijo bo to druga uradna prijateljska tekma v letošnjem letu - marca se je pomerila s Katarjem, s katerim prav tako v Mariboru ni imela pretiranih težav. Nova Zelandija bo zagotovo precej trši oreh za streti, ceprav dejansko ne gre za kdo ve kako atraktivnega nasprotnika. Zato pa toliko bolj o moci Kivijev govori dejstvo, da so nedolgo tega v Celovcu z 1:0 premagali Srbijo. "Mislim, da v Maribor prihaja primeren nasprotnik, takticno izjemno discipliniran, fizicno mocan in to bo pravi test za nas. Predvsem pa v Ljudskem vrtu upam na pozitivno vzdušje," razmišlja selektor Kek, ki bo lahko nocoj racunal na vseh 23 nogometašev, saj nihce nima resnejših težav. Nekoliko stegenska mišica nagaja Zlatku Dedicu, zato je pricakovati, da bo junak dodatnih kvalifikacij obracun zacel na klopi, v napadu pa bosta skupaj zaigrala Milivoje Novakovic in Zlatan Ljubijankic, ki je Südtirolu zabil dva gola. Bojan Jokic se je otresel težav s hrbtom, vsi ostali so zdravi in pripravljeni na SP - seveda upamo, da bo tako tudi po nocojšnji tekmi. Tribune mariborskega štadiona bodo pravzaprav polne, verjetno bo neprodanih ostalo le okoli tisoc vstopnic.

Za dobro vzdušje bo torej poskrbljeno in ce bodo imeli reprezentanti navijace na svoji strani, potem bo pot do zmage precej lažja. In dejansko je zmaga edini cilj slovenske reprezentance, ki pred potjo na SP potrebuje dober rezultat za dvig samozavesti. Z Novo Zelandijo se bo pomerila prvic v svoji zgodovini, prav tako Slovenija še nikoli ni igrala z reprezentanco iz Oceanije. Gostje se bodo v štajerski prestolnici predstavili brez Chrisa Killena, napadalca Middlesbrougha, sicer pa o njihovih najvecjih zvezdnikih ne gre izgubljati pretirano besed, saj v evropskem nogometu ne igrajo vidnejše vloge. Dodajmo še to, da bodo zvecer pravico delili sodniki iz Grcije - glavni bo Anastasios Kakos, njegova pomocnika pa Christos Akribos in Christos Genaios. Četrti sodnik bo Slovenec Slavko Vincic.

 - Prijateljska tekma:

Petek ob 20.45 v Mariboru
SLOVENIJA - NOVE ZELANDIJA

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Leta 1976 je neka angleška družina svojega sina poimenovala kar z imeni vseh clanov tedanje zasedbe Manchester Uniteda. Graham Alex Jimmy Stewart Ger...
Vsi želijo biti David Healy
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje