Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Nekoc sem bil blizu Olimpije, a si nisem hotel postrici las. Pac sem bil bolj upornik brez razloga, a samo kot igralec.
Slaviša Stojanovic
31. maj 2010
 NATISNI
Kek se mora odlociti do jutri
Miran Zore (foto: SPS)
Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek bo moral najpozneje do jutri s svojega seznama precrtati tri nogometaše. V JAR potuje 23 nogometašev. Bo obdržal pet napadalcev?

Bliža se rok oddaje koncnega seznama nogometašev, katere bodo selektorji reprezentanc udeleženk odpeljali s seboj na svetovno prvenstvo v Južno Afriko. Selektor slovenske izbrane vrste Matjaž Kek je že veckrat poudaril, da bo pocakal do zadnjega, skrbno analiziral vse treninge ter upošteval tudi nekatere dodatne okolišcine, nato pa se odlocil. A cas priganja tudi njega. Pravzaprav mu ga je prakticno že zmanjkalo, seznam 23 nogometašev, ki bodo potovali na svetovno prvenstvo, mora namrec oddati najpozneje v torek. V italijanskem Brunicu, kjer se slovenska odprava trenutno nahaja na pripravah, trenira in se dokazuje 26 nogometašev, med katerimi je kar nekaj takšnih, ki imajo vozovnico za Južno Afriko zagotovljeno. Pri vratarjih dileme ni, selektor bo na mundial odpeljal vse tri. V obrambni vrsti pa bo zagotovo prišlo do crtanja vsaj enega imena, Kek bo verjetno moral izbrati med dvema nogometašema Maribora - Elvedinom Džinicem in Suadom Filekovicem. Ce je iz obrambne vrste za Afriko vprašljiv še kdo, potem je to lahko zgolj nekdo iz dvojca Branko Ilic - Dejan Kelhar. Na sredini igrišca bo "boj" za svetovno prvenstvo verjetno potekal med Andrejem Komcem in Darijanom Maticem. Malce negotova sta tudi statusa Mirnesa Šišica in Daliborja Stevanovica, prvi ima za seboj šele dobro polsezono v pogonu, drugi pa je imel težave naprej s trenerjem, nato pa še s poškodbami. Zelo zanimivo pa bo videti, kaj bo selektor storil v napadu. Bo na prvenstvo odpeljal vseh pet napadalcev? Milivoje Novakovic bržkone ni pripravljen za celo tekmo, vendar bo nedvomno poleg, strelca zlatih "ruskih" zadetkov Zlatko Dedic in Nejc Pecnik prav tako ne bi smela biti vprašljiva. Ce bo "rezal" v napadu, bo selektor najverjetneje izbiral med v minuli sezoni ne najbolj prepricljivim Zlatanom Ljubijankicem, ki pa je zabil dva zadetka na sobotni pripravljalni tekmi ter odkritjem letošnje sezone Timom Matavžem.


Selektor Matjaž Kek je pred nehvaležno nalogo. "Klapo" mora do torka zmanjšati za tri imena.
 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Argentinci so morda za zmago na pomembni nogometni tekmi placali najvišjo ceno v zgodovini nogometa. Leta 1978 je Argentina za uvrstitev v drugi krog...
Intervju: Zlatko Zahovic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje