Nogomania Novice
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 24 januar 2022
Nisem ga še srecal, vendar pa ga bom vstavil v svoj naslednji film z Rambom in ga nekaj mesecev preganjal nekje v džungli.
Sylvester Stallone o Beckhamu
29. maj 2010
 NATISNI
Zlajo dvakrat proti Tirolcem
Uredništvo (foto: SPS)
Slovenska reprezentanca je danes odigrala prijateljsko srecanje proti italijanskem nižjeligašu Südtirolu in slavila z rezultatom 3:0. Dvakrat je zadel Zlatan Ljubijankic.

- Prijateljska tekma:

SÜDTIROL 0:3 SLOVENIJA
70 [0:1] Ljubijankic
72 [0:2] Koren
80 [0:3] Ljubijankic

Slovenija: J. Handanovic (od 46. Šeliga), Ilic (od 74. Komac), Mavric Rožic (od 58. Kelhar), Cesar (od 74. Džinic), Brecko (od 46. Filekovic), Šišic (od 46. Birsa), Radosavljevic (od 58. Matic), Koren (od 74. Krhin), Stevanovic (od 46. Kirm), Dedic (od 46. Ljubijankic), Matavž (od 46. Pecnik). Selektor: Kek

Kako dobro so v tem trenutku pripravljeni nogometaši slovenske nogometne reprezentance, je selektor Matjaž Kek videl na prijateljski tekmi proti italijanskemu nižjeligašu Südtirolu. Zahteven ritem priprav, ki ga v Brunicu narekuje Kek, se je reprezentantom še kako poznal, težke noge so se le stežka merile s precej manj obremenjenim tekmecem. Na tekmi niso igrali Samir Handanovic, Marko Šuler, Bojan Jokic in Milivoje Novakovic, selektor je priložnost ponudil nekaterim nogometašem, ki se še borijo za vstopnico v Južno Afriko. Kljub pricakovani prevladi na igrišcu namrec slovenska vrsta nikakor ni prišla do zakljucnega strela, domaci pa so zapretili iz nekaj protinapadov. V zvezni vrsti slovenske izbrane vrste je manjkal razpoložen igralec, pa ceprav je Aleksander Radosavljevic proti napadalcem v uvodu poslal nekaj obetavnih žog. Prvo pravo priložnost so si slovenci pripravili v 26. minuti, ko je Mirnes Šišic izvedel kot, po katerem je Radosavljevic mocno streljal z glavo, toda kapetan domacih Hans Brugger je žogo izbil z golove crte. V 38. minuti so Slovenci zabili zadetek, toda po strelu Roberta Korena se je Boštjan Cesar, ki je bil v prepovedanem položaju, dotaknil žoge, tako da je sodnik upraviceno zadetek razveljavil. A ta zadetek je vendarle malce predramil udeležence SP 2010, ki so še nekajkrat prišli pred vrata tirolske ekipe, a pricakovanega vodstva v hladnem in deževnem vremenu (še) ni bilo. Med polcasoma je Kek zamenjal kar šest igralcev, Slovenci so imeli še naprej pobudo, katere pa niso znali izkoristiti. V 60. minuti so slovenski nogometaši spet zapretili, ko je po podaji Valterja Birse z glavo previsoko meril Cesar. Še nevarneje je na drugi stani od dalec sprožil Alberto Artuso, ki pa je žogo poslal le nekaj centimetrov cez precko, podobno kot v 66. minuti Suad Filekovic. V 70. minuti so naši koncno le povedli. Birsa je lepo podal z desne strani, Zlatan Ljubijankic pa je z glavo zanesljivo ugnal nasprotnega vratarja. Le dve minuti pozneje je Birsa iz kota podal do Andraža Kirma, ta je žogo poslal na rob kazenskega prostora, tam pa je kapetan Robert Koren s strelom po tleh povišal na 2:0. V 77. minuti je imel Ljubijankic novo priložnost, a bil le za malce nenatancen, zato pa je v 80. minuti le dosegel svoj drugi gol na tekmi in postavil koncni izid.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nekdanji angleški reprezentant Robbie Fowler se lahko pohvali, da je 3. aprila leta 1999 dvignim ogromno prahu zaradi nacina, s katerim je slavil ...

Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje