Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 7 avgust 2020
Mladi generaciji slovenskih reprezentantov bi morali iz slacilnice odstraniti ogledalca, ker se mi zdi, da so si vcasih prevec všec.
Zlatko Zahovic
15. oktober 2009
 NATISNI
Zmagali, a ostali razocarani
Miran Zore (foto: Getty Images)

Slovenija je opravila svoj del posla. Kljub slabim novicam iz Chorzowa, kjer je Slovaška zmagala, je slovenska reprezentanca zlahka s 3:0 premagala nemocni San Marino.

Kvalifikacije za SP:

Zadnji krog

SAN MARINO 0:3 SLOVENIJA
24 [0:1] Novakovic
67 [0:2] Stevanovic
82 [0:3] Šuler

Stadion:
Olimpico v Serravalleju. Gledalcev: 1.000. Rumeni kartoni: Marani, Berretti, Vitaioli, Bugli, Albani (vsi San Marino); Stevanovic (Slovenija).

SAN MARINO:
A. Simoncini; P. Vitaioli, Mau. Marani, Berretti (od 46. Bugli); Mic. Marani, Man. Marani, D. Simoncini, Albani, Valentini, Selva (od 62. Rinaldi), M. Vitaioli. Selektor: Masso

SLOVENIJA:
Handanovic; Jokic, Šuler, Cesar, Brecko (od 85. Krhin); Radosavljevic, Stevanovic (od 85. Ilic), Birsa; Novakovic, Dedic (od 52. Ljubijankic). Selektor: Kek

Slovenska reprezentanca je dosegla pricakovano - zmago v San Marinu namrec. Kekovi varovanci so nizkokategorniku iz žepne državice na Apeninskem polotoku zabili tri zadetke in imeli priložnosti še za kaj vec. Toda tudi, ce bi zabili deset zadetkov, to ne bi pomagalo. Glave igralcev, selektorja in predvsem navijacev so vseskozi bežale v Chorzow, kjer sta igrali Poljska in Slovaška. Žal so zmagali Slovaki in osvojili koncno prvo mesto v skupini. Kljub temu je Slovenija te kvalifikacije odigrala z odliko, osvojila zavidljivih dvajset tock in osvojila koncno drugo mesto v skupini ter se uvrstila v dodatne kvalifikacije.Matjaž Kek kljub temu, da je njegovo moštvo igralo proti najslabšemu možnemu nasprotniku, nicesar ni prepustil nakljucju. V 'ogenj' je slovenski selektor od prve minute poslal vse svoje najboljše nogometaše, tudi Milivoja Novakovica, ki je nosil tudi kapetanski trak. Ob odsotnosti kapetana Roberta Korena je priložnost dobil Dalibor Stevanovic. Motivirani, odlocni in na nek nacin sprošceni. Tako so slovenski fantje krenili v dvoboj z malim San Marinom, ki se je do prvega prejetega zadetka vec kot spodobno upiral. V 23. minuti je Novakovic najprej zgrešil, minuto pozneje pa koncno le dosegel težko pricakovani zadetek, ki je na nek nacin že pomenil, da bo Slovenija nocoj opravila svoj del posla. Novakovic se je s svojim trinajstim zadetkom izenacil z Miletom Acimovicem na cetrtem mestu lestvice najboljših strelcev slovenske reprezentance vseh casov. Popolni bunker San Marina ni mogel zdržati. Slovenska reprezentanca je v nadaljevanju poizkušala predvsem z visokimi podajami v kazenski prostor nasprotnika, vendar neuspešno. Naši so imeli kar nekaj težav z organizacijo igre. Pa tudi vratar San Marina Simoncini ni branil slabo, Dedicu je denimo v 41. minuti ubranil strel, Novakovic pa odbite žoge ni uspel spraviti v mrežo.

V drugem polcasu smo pricakovali še kakšen zadetek. Dobili smo dva. Naši so grešili prakticno vse. V 51. minuti je Dalibor Stevanovic zgrešil prazen gol, potem ko je Simoncini ubranil strel Novakovica, Stevanovic pa je zadel le precko. V 68. minuti se je Stevanovic, ki je zaigral namesto Roberta Korena, oddolžil za zgrešeno priložnost. Po lepi podaji Jokica z leve strani je zadel v vratarjev levi kot. Sloveniji se je koncno odprlo. V 81. minuti je padel še tretji zadetek. Milivoje Novakovic je s prostega strela stresel vratnico, do odbite žoge je spretno prišel branilec Marko Šuler in dosegel svoj drugi reprezentancni zadetek. Slovenija je zlahka zmagala, vendar kljub temu ostala brez neposredne uvrstitve na svetovno prvenstvo. V tolažbo nam je lahko le uvrstitev v dodatne kvalifikacije.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Jose Alberto Batista Gonzalez je upokojeni nogometaš iz Urugvaja, ki bo verjetno še nekaj casa ostal zapisan v zgodovino nogometa. Težko je namrec...

Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje