Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Potrebno se je navaditi na to, kar pa ni lahko. Ampak bolje, da imajo ljudje Slavena Bilica za jebaca, kot pa za pedra. Meni so govorili marsikaj, a sem se navadil.
Miroslav Blaževic
27. julij 2009
 NATISNI
Za konec visok poraz
Uredništvo (foto: UEFA)

Slovenska reprezentanca do 19 let se poslavlja od evropskega prvenstva. Za konec so varovanci selektorja Miloša Kostica visoko (1:7) izgubili proti Angliji.

- Euro U19:

SLOVENIJA 1:7 ANGLIJA
10 [0:1] Lansbury
19 [0:2] Briggs
25 [0:3] Welbeck
32 [0:4] Welbeck
38 [0:5] Delfouneso
50 [1:5] Dimitrov
70 [1:6] Delfouneso
74 [1:7] Ranger

Stadion: Metalurg. Gledalcev: 800. Sodnik: Jerome Efong Nzolo (Belgija). Rumeni kartoni: Milec (Slovenija); Delfouneso, Townsend (Anglija). Rdeci karton: Jovic (36, Slovenija).

Slovenija: Radan, Jovic, A. Vuckic, M. Mevlja, Rapnik, Omerovic, Milec, Spreco (od 43. Fink), Zadnikar, Rep, Dimitrov (od 79. Crncic), selektor: Kostic.

Anglija: Steele, Trippier, Gosling, Walker, Welbeck (od 69. Ranger), Delfouneso, Lansbury, Murphy, Bennett, Tutte, Briggs (od 65. Hoyte), selektor: Eastick.

Slovenska reprezentanca je koncala z nastopi na evropskem prvenstvu. Na žalost. Kazalo je namrec precej bolje. Najprej nesrecen remi proti Ukrajini in izgubljena zmaga proti Švici, zdaj pa še visok poraz proti Angležem. Reprezentanca Anglije je naše fante ocitno dobila na krivi nogi in zadela, predvsem v prvem polcasu, prakticno vse.

Kdo ve, kako bi bilo, ce bi Rajko Rep že v tretji minuti srecanja uspel v svoji nameri. Tedaj je namrec novopeceni kapetan Celja opazil, da angleški vratar Steele stoji precej iz svojih vrat, zato je poizkusil z lobom in skorajda zadel. Varovanci Miloša Kostica so tekmo dobro zaceli, še enkrat je poizkušal Rep, tokrat z neposrednim strelom, vendar bil nenatancen. V sedmi minuti je vratarja Angležev preizkusil še Zadnikar, vendar je bil Steele na mestu. Nic ni kazalo na to, da bi se znal obracun preleviti v pravo malo katastrofo za slovensko reprezentanco. Nato pa se je zacelo. V deseti minuti je Delfouneso z leve strani podal v sredino, tam je žogo sprejel Welbeck in jo podaljšal do Lansburyja, ta pa je z razdalje 16 metrov premagal Radana. Devet minut pozneje je Briggs z glavo zadel za 2:0. Razen protinapada Slovenije, ki je sledil v 24. minuti, so na igrišcu prevladovali Angleži. V 26. minuti je bilo že 3:0. Welbeck se je znašel sam pred Radanom in rutinirano zakljucil. 32. minuta – 4:0. Welbeck zadane še drugic. Kot da visok zaostanek ne bi bil dovolj, je v 36. minuti glavni sodnik izkljucil še Jovica. Deseterica Slovencev je do izteka prvega dela igre prejela še en zadetek, in sicer ga je v 38. minuti dosegel Delfouneso. 

Ceprav je bilo jasno, da bo Slovenija vknjižila drugi poraz na tem prvenstvu, se naši nogometaši niso predali. V 50. minuti so celo zadeli. Rajko Rep je dolgo casa držal žogo na sredini igrišca, jo podal do Milca, le-ta pa je lepo podal do Dimitrova, ki je premagal angleškega vratarja. Angleži so vajeti igre kmalu prevzeli v svoje roke. Žal so prevlado na igrišcu ponovno uspeli kronati z zadetkom. V 70. minuti je ponovno zadel neugodni Nathan Delfouneso, sicer nogometaš Aston Ville, in povišal vodstvo Anglije na 6:1. Štiri minute zatem je bilo že 7:1. Zadel je rezervist Ranger. Slovenski vratar Radan je zaustavil številne poizkuse Angležev, ki so ga uspeli premagati kar sedemkrat, toda krivda za število prejetih zadetkov nikakor ne želi na vratarju. Naši fantje so se tudi danes borili, a v napacnem trenutku prejeli zadetek, ki jih je popolnoma vrgel iz tira. Za namecek so prejeli še rdeci karton in ostali z igralcem manj na igrišcu, kar je kakovosten nasprotnik, kar Anglija nedvomno je, znal izkoristiti. Kljub porazu pa lahko zapišemo, da so naši fante barve Slovenije ponosno in vec kot dostojno predstavljali v Ukrajini.


Dejan Lazarevic zaradi rdecega kartona na prejšnji tekmi danes ni mogel pomagati svojim soigralcem.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Nico Patschinski se v zgodovino ne bo vpisal kot eden najboljših nemških nogometašev vseh casov. Dalec od tega, si ga bodo pa kljub temu mnogi za dol...
Ekskluzivno: Meho Kodro
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje