Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Prvi dan smo v šoli pisali narek, razumel pa sem le besedici ja in nein. No, kmalu sem se navadil še na Fussball.
Miroslav Klose
24. julij 2009
 NATISNI
Nesrecen poraz Slovenije
Uredništvo (foto: Erik Kavaš)

Slovenska reprezentanca do 19 let je na evropskem prvenstvu prvic izgubila. Proti Švicarjem so naši že vodili, a nato z igralcem manj vseeno klonili z izidom 1:2.

- Evropsko prvenstvo U19:

SLOVENIJA 1:2 ŠVICA
67 [1:0] Fink
79 [1:1] Pasche
85 [1:2] Mustafi

Stadion: Metalurg. Gledalcev: 1100. Sodnik: Ovidiu Alin Hategan. Rumeni kartoni: Lazarevic, Vuckic, Rapnik (Slovenija); Unal, Mustafi (Švica). Rdeci karton: Lazarevic (Slovenija).

Slovenija: Radan, A. Vuckic, M. Mevlja, Rapnik, Omerovic, H. Vuckic (od 89. Milec), Milec (od 89. Spreco), Lazarevic, Crncic (od 57. Zadnikar), Rep, Fink, selektor: Kostic.

Švica: Klaus, Lang (od 58. Lalombongo), Koch, Feltscher, Abrashi, Mustafi, Unal, Wüthrich, Daprela (od 79. Pasche), Affolter, Mehmedi (od 61. Schonbacher), selektor: Ryf.

Miloš Kostic je bil na pragu velike zmage, a na koncu je moral s svojimi nogometaši premoc priznati Švici. Kdo ve, kako bi bilo, ce bi Slovenija tekmo do konca odigrala z vsemi enajstimi nogometaši. Tudi tokrat je moral namrec predcasno pod prho eden od naših (Lazarevic). Obracun drugega kroga evropskega prvenstva do 19 let med Slovenijo in Švico se je tako koncal z izidom 1:2.

Slovenska nogometna reprezentanca je tekmo proti Švici zacela v malenkost spremenjeni postavi glede na uvodno tekmo proti Ukrajini. V moštvu se je namrec znašel novopeceni kapetan Celja Rajko Rep, ki je zamenjal Dejana Dimitrova. Slovenija je zacela agresivno, vendar so Švicarji posest žoge kmalu pretvorili v svojo korist. Vratar Radan je bil prvic resneje zaposlen v sedmi minuti, v prihodnjih minutah je moral posredovati še nekajkrat. Šele v 34. minuti je Slovenija resneje zapretila, poizkušal je Crncic, vendar je bil Klaus na mestu. Varovanci Miloša Kostica so zaigrali nekoliko bolj pogumno, se odlocneje zoperstavili nasprotniku, vendar je ostalo pri izidu 0:0.

Drugi del igre sta selektorja obeh reprezentanc zacela brez sprememb v svojih moštvih. V 47. minuti je Wütrich poslal predložek v kazenski prostor slovenske reprezentance, pri tem pa je žoga skorajda koncala v Radanovi mreži oziroma je le za las zletela mimo vratnice. Nato so zapretili naši. Lazareviš, Crncic, Rep, Vuckic in ostali so iskali pot žogi v švicarsko mrežo, a je niso našli. V 67. minuti je Slovenija povedla. Matic Fink je žogo sprejel na desni strani, njegov predložek se je spremenil v strel in pristal v švicarskih vratih. V 75. minuti kljucni trenutek tekme. Lazarevic je prejel drugi rumeni karton je moral predcasno pod prho. Deseterica Slovencev ni dolgo zdržala, že nekaj minut zatem je padel izenacujoci zadetek. V 85. minuti je bilo že 2:1, ko je zadel Mustafi in postavil koncni izid srecanja.


Njegovi varovanci so se hrabro borili, vendar tokrat niso zdržali.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Italijanska Roma je leta 1999 dvema italijanskima sodnikoma podarila uri znamke Rolex, še sedemintridesetim sodnikom pa ure v manjši vrednosti, kar j...
Ekskluzivno: Hugo Lloris
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje