Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Pomerili se bomo z drugo Irsko, ne tisto pravo, mocno Irsko.
Branko Oblak
9. junij 2009
 NATISNI
MLADI NA EP DO 19 LET!
Uredništvo (foto: Erik Kavaš)
Slovenska reprezentanca do 19 let se je prvic v zgodovini uvrstila na evropsko prvenstvo, ki bo letos poleti v Ukrajini. Ceta Miloša Kostica premagala Belorusijo!

Slovenski reprezentanci do 19 let je uspel podvig brez primere! Kot prva slovenska selekcija v mlajših kategorijah se je namrec prebila na zakljucni turnir, potem ko je na domacih tleh odlicno opravila svojo nalogo v elitnem krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Potem ko so se vse štiri tekme v uvodnih krogih koncale z remijem, sta o potniku na EP odlocala šele zadnji dve tekmi. Na prvi sta se v Murski Soboti pomerili Slovenija in Belorusija, na drugi sta si nasproti stali pred zacetkom turnirja favorizirani Nizozemska in Rusija. Možnosti in scenarijev, kako se prebiti na veliko tekmovanje, je bilo ogromno, a ceti selektorja Miloša Kostica je bilo še kako jasno, da jo tja še najbolj zanesljivo vodi visoka zmaga. In na štadionu Fazanerija, kjer se je zbralo vec kot 1.800 gledalcev, bi si težko zaželela boljšega zacetka. Mladi upi so namrec že po dvajsetih minutah vodili z 2:0, za namecek pa je bil izkljucen še beloruski vratar. Prvi zadetek je po podaji Martina Mileca iz kota z glavo dosegel Anel Omerovic, nogometaš praške Sparte, drugega z enajstih metrov Rajko Rep - za napadalca Celja je bil to že peti gol na turnirju, na katerem je povsem eksplodiral in bil tudi najboljši strelec. Že v prvem polcasu je moral sicer z igrišca poškodovani Robert Beric, ki ga je zamenjal Leon Crncic, a tudi to ni ogrozilo zmage Slovencev. Slednjim je šel na roko še razplet druge tekme, ki se je koncala z minimalno in premajhno zmago Nizozemske, in v Murski Soboti se je zacelo veliko slavje brez primere.

FOTO: Slavje mladih Slovencev

PREBERITE SI TUDI: Uspeha ni pricakovalPred Slovenci je torej zgodovinski trenutek - od 21. junija do 2. avgusta se bodo v Ukrajini za naslov evropskega prvaka borili s preostalimi najboljšimi sedmimi reprezentancami Stare celine. Osmo evropsko prvenstvo za igralce do 19 let bo potekalo v Donjecku in Mariupolu, poleg gostiteljev in Slovencev pa so se na turnir prebile še Srbija, Turcija, Francija, Španija in Anglija - zadnji udeleženec bo ali Švica ali Belgija. V naslednjih dneh lahko seveda na naši spletni strani pricakujete še marsikaj zanimivega o uspehu reprezentance do 19 let, brez dvoma pa bomo pozorno spremljali tudi njihove priprave in nato nastop na evropskem prvenstvu, ki bo z zlatimi crkami zapisan v zgodovino slovenskega nogometa.SODELUJTE V DEBATI:
Mladim je uspelo!

Sloveniji so nastop na EP U19 priigrali naslednji nogometaši: Matej Radan, Matic Kotnik, Filip Gacevski, Aljaž Struna, Anel Omerovic, Nejc Mevlja, Alen Vuckic, Mitja Rešek, David Jerkovic, Blaž Božic, Miha Mevlja, Dejan Lazarevic, Rajko Rep, Martin Milec, Rene Krhin, Armend Spreco, Dejan Dimitrov, Niki Mihailovic, Leon Crncic in Robert Beric, v prvem krogu kvalifikacij pa so med drugim igrali tudi Vid Belec, Adnan Bešic, Matej Rapnik, Antonio Delamea Mlinar...- Elitne kvalifikacije za EP U19:

3., zadnji krog

SLOVENIJA 2:0 BELORUSIJA
Strelca za Slovenijo: Omerovic v 14. in Rep v 20. iz enajstmetrovke; pri gostih je bil izkljucen vratar.

NIZOZEMSKA 2:1 RUSIJA

KONCNI VRSTNI RED: 1. Slovenija 5 (6:4), 2. Nizozemska 5 (3:2), 3. Rusija 2 (6:7), 4. Belorusija 2 (2:4).

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Kako bi se pocutili, da bi se na eni tekmi med strelce vpisali kar sedemkrat, a bili na koncu kljub temu v poraženem moštvu? Obcutek je bil še kako z...
Ekskluzivno: Savo Miloševic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje