Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje torek, 18 januar 2022
Naš nogomet je cuden - Rudonja je najboljši pri Olimpiji, Pavlin je najboljši pri Olimpiji pri teh letih. Kaj so predstavljali pred šestimi, sedmimi leti? Danes so najboljši. Da ne govorim o Jagodi (Ostercu) iz Gorice. Ce pa se spomnimo, kako je igral za reprezentanco in da ga nikjer ni bilo, vemo, da je nogomet res nazadoval, da ti, ki so prej igrali, enostavno izstopajo. In to ni dobro.
Brane Oblak
4. junij 2009
 NATISNI
Rep trikrat za prvo tocko Slovenije
Uredništvo (foto: Erik Kavaš)
Simultanka Rajka Repa ni bila dovolj, da bi Slovenija v prvem krogu elitnega kroga kvalifikacij za EP premagala Rusijo. V Lendavi se je tekma koncala z rezultatom 3:3.

Rajko Rep, mladi nogometaš Celja, je zablestel v prvem krogu elitnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo nogometašev do 19 let. Mladi Slovenci so se v Lendavi pomerili z Rusijo, na koncu pa se je obracun koncal z remijem 3:3. Rep je dosegel vse tri zadetke za ceto Miloša Kostica, toda tudi njegova odlicna predstava ni bila dovolj za zmago. Žal ne gre mimo dejstva, da je Slovence oškodoval sodnik Hermansen iz Danske, ki je pri tretjem zadetku Rusov storil nedopustno napako. Potem ko sta trcila slovenski vratar in ruski nogometaš, je najprej dosodil prosti strel za goste, po dolgem prerekanju in pogovoru s stranskim sodnikom pa nato na zacudenje številnih pokazal na belo tocko, s katere so Rusi izenacili in si priigrali tocko. Dodajmo, da so Rusi tekmo koncali z dvema manj, potem ko je bil eden njihovih reprezentantov izkljucen, po poškodbi Smolova pa selektor gostov na voljo ni imel vec nobene menjave. Na drugi tekmi sta se v Murski Soboti pomerili reprezentanci Nizozemske in Belorusije, tudi ta obracun pa se je koncal z remijem (0:0). Slovenci, ki imajo še vse možnosti za preboj na EP, bodo drugo tekmo odigrali v soboto, ko se bodo pomerili z Nizozemsko, v torek pa jih nato caka še Belorusija.- Elitne kvalifikacije za EP U19:

1. krog

SLOVENIJA 3:3 RUSIJA
13 [1:0] Rep
14 [1:1] Smolov
20 [1:2] Smolov
40 [2:2] Rep
53 [3:2] Rep (11m.)
80 [3:3] Grigorijev (11m.)

NIZOZEMSKA 0:0 BELORUSIJA

VRSTNI RED: Slovenija, Rusija, Nizozemska in Belorusija po 1.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
V naši rubriki se znova vracamo v Argentino, ki je polna razno raznih nogometnih zanimivosti. Tako se je pred kratkim na sodišcu v Buenos Airesu znaš...
Ekskluzivno: Ivan Klasnic
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje