Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje sobota, 22 januar 2022
Zmagali so na 66 tekmah. Zanimivo je, da so zadeli prav na vsaki.
Brian Moore
11. februar 2009
 NATISNI
Slovenija padla v Genku
Uredništvo (foto: Getty Images)

Belgija je bila bolj zbrana in ucinkovita - Belgija je bila nocoj preprosto boljša. Daniel van Buyten je Samirju Handanovicu zabil dva zadetka. Naši popolnoma neucinkoviti v napadu.

- Prijateljska tekma:

BELGIJA 2:0 SLOVENIJA
20 [1:0] Van Buyten
85 [2:0] Van Buyten

Štadion: Cristal Arena. Sodnik: Krever (Švica). Rumeni kartoni: Radosavljevic (Slovenija).

Belgija: Steinen, Vermaelen (od 44. Swerts), Simons, van Buyten, Vanden Borre, Vertonghen (0d 86. De Brugg), Witsel (od 77. Gillet), Defour (od 59. Hazard), Dembele (od 81. de Sutter), Miralas (od 46. Miralas), De Camargo, selektor: Vandereycken.

Slovenija: Handanovic, Brecko, Morec, Cesar (od 75. Šuler), Jokic, Birsa (od 68. Mejac), Koren, Komac (od 45. Radosavljevic), Stevanovic (od 64. Šišic), Ljubijankic (od 49. Dedic), Novakovic, selektor: Kek.

Obeti pred nadaljevanjem kvalifikacij za svetovno prvenstvo niso dobri. V naši obrambni vrsti še vedno mocno škriplje, kar je bilo moc videti tudi na nocojšnji tekmi. Odlocile so jo napake naše obrambne vrste, ki jih je kaznoval Daniel van Buyten. Slovenija si je sicer priigrala nekaj priložnosti, vendar žoge v belgijski mreži vseeno nismo videli. Tako kot nismo videli premiernega nastopa Dominica Maroha v slovenskem dresu. Smo pa videli, da Matjaža Keka caka še veliko dela, predvsem pri rešitvi vecne težave - negotove obrambne vrste.

Napacna himna in slabo, razmoceno igrišce sta zaznamovala prvi polcas prijateljske tekme med Belgijo in Slovenijo. Glavni sodnik Krever je komajda dobro zapiskal za zacetek tekme, že je Slovenija izvajala kot. Žoga je v kazenskem prišla do Roberta Korena, ki je meril previsoko. Na žalost je bilo to najvec kar so varovanci Matjaža Keka prikazali v prvem delu igre, vratar Belgije Steinen namrec prakticno ni imel dela. Ga pa je zato nekaj vec imel Samir Handanovic. V 20. minuti je vratar Udineseja ob prvi resni akciji Belgije prejel zadetek. Daniel van Buyten, branilec Bayerna, je lepo sprejel žogo, ukanil Miša Brecka in premagal Handanovica. V 33. minuti je Mišo Brecko ponovno naredil napako, vendar je Belgijci niso uspeli kaznovati.


Daniel van Buyten je z dvema doseženima zadetkoma pokopal Slovenijo.

Na zacetku drugega polcasa so organizatorji tekme popravili napako in predvajali Zdravljico. Morda je prav slovenska himna poskrbela za živahnejšo igro, ki smo ji bili prica v drugem polcasu. Belgijci so poizkušali prvi. Jan Vertongen se je lepo otresel Cesarja, si iz oci v oci zrl s Handanovicem, a streljal mimo. Nato so sledile slovenske minute. V 55. minuti je poizkušal Milivoje Novakovic, ki je mocno ustrelil, toda zadel enega od belgijskih igralcev. Štiri minute pozneje je Slovenija izvedla t.i. indirektni prosti strel. Izvedel ga je Novakovic, ki je na robu kazenskega prostora lepo našel Korena, le-ta je zadel obrambo Belgije, nato še enkrat prišel do žoge, vendar streljal cez gol. Zgrešil je tudi Mirnes Šišic v 66. minuti. Pobuda Slovenije ni dolgo trajala. V 73. minuti zmeda v naši obrambni vrsti, De Camargo se je prebil do našega kazenskega prostora, vendar ni prišel do pravega strela. Je pa to že nekaj minut pozneje uspelo Brazilcu De Camagru, katerega strel je Handanovic uspel ubraniti. Zlatko Dedic, ki je poživil igro Slovenije, bi izid lahko izenacil, vratar Steinen je stekel iz vrat, toda žoga ni hotela v mrežo. Tako kot tudi v 81. minuti, ko je vrata za las zgrešil Milivoje Novakovic. Belgijci niso grešili. Pisala se je 85. minuta, ko je slovenska obrambna vrsta ponovno naredila napako, stresla se je vratnica, odbito žogo pa je v mrežo pospravil junak nocojšnjega vecera Daniel van Buyten. 

 NATISNI    
Vrocina onesposobila danskega selektorja
Tudi Nani brez SP
Robben gre na SP!
Nemcija premocna za Bosance
Zickler bo še vztrajal
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Eden najbolj razvpitih brazilskih nogometašev zadnjih let Edmundo se je poleg izrednega instinkta za gol v zgodovino vpisal tudi po seriji škandal...

Kerlon - genij ali zabavljac?
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje