Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje cetrtek, 27 januar 2022
Ce smo že v Zahovicu imeli igralca vrhunskega formata, pa to seveda ne drži za nekatere druge. Res mi ni jasno, kako in s kom zdaj lahko polemizira na primer Pavlin. Ej, halo? Je pozabil, da je odlicno pogodbo podpisal prav zaradi "Zavrlove reprezentance".Nekateri igralci, zdaj že upokojeni, bi morali Rudiju Zavrlu postaviti spomenik.
Srecko Katanec
20. november 2008
 NATISNI
Odlicen napad, obupna obramba
Uredništvo (foto: Danijel Matijaško)

Slovenska izbrana vrsta je v Mariboru morala priznati premoc gostom iz Bosne in Hercegovine, ki so ob dveh zadetkih odlicnega Ibiševica zasluženo slavili s 4:3.

prijateljska tekma:

SLOVENIJA 3:4 BiH
02 [0:1] Ibiševic
13 [0:2] Misimovic (11m)
26 [1:2] Koren
51 [1:3] Džeko
62 [1:4] Ibiševic
64 [2:4] Novakovic (11m)
75 [3:4] Novakovic
Mirnes Šišic je v 45. minuti zapravil enajstmetrovko.

Stadion: Ljudski vrt v Mariboru. Gledalcev: 10.000. Sodnik: Petteri Kari (Finska). Rumeni kartoni: Kirm, Komac, Mörec, Cesar (vsi Slovenija); Muratovic, Mikelini, Berberovic, Salihovic, Damjanovic, Džeko (vsi BiH)

SLOVENIJA: Handanovic (od 51. J. Handanovic); Brecko (od 80. Ilic), Cesar, Morec, Jokic; Komac (od 67. Radosavljevic), Koren, Kirm (od 73. Mejac), Šišic (od 46. Birsa); Dedic (od 54. Burgic) in Novakovic. Trener: Kek

BOSNA IN HERCEGOVINA: Brašnic; Berberovic (od 77. Zec), Michellini (od 70. Šaraba), Muratovic; Damjanovic, Mravac, Ibricic, Misimovic, Salihovic (od 70. Muslimovic); Džeko (od 88. Bartolovic) in Ibiševic. Trener: BlaževicNa tribunah mariborskega Ljudskega vrta se je zbralo približno deset tisoc navijacev, ki so ustvarili povsem "kvalifikacijsko" vzdušje. Gostujoci sektor je bil napolnjen do zadnjega koticka, s cimer so se uresnicila pricakovanja organizatorjev, ki so napovedovali prihod številnih v Sloveniji živecih bosanskih državljanov. Slovenska izbrana vrsta je tekmo zacela na najslabši možen nacin. V drugi minuti je Ibiševic pobegnil po levi strani, se otresel Boštjana Cesarja in rutinirano žogo poslal za hrbet Samirja Handanovica. Uvodni šok ni streznil Kekovih varovancev, ki so že deset minut kasneje še drugic pobrali okroglo usnje iz svoje mreže. Po navidez nenevarni akciji je na robu kazenskega prostora zopet zatajil Cesar, ki je igral z roko, sodnik pa je pokazal na belo tocko, katero je hladnokrvno izkoristil bosanski kapetan Zvjezdan Misimovic. Na igrišce so zletele bakle, zaradi cesar je sodnik za nekaj sekund celo prekinil tekmo, nadaljevala pa se je pesem "Ciro majstore" s cimer so bosanski navijaci jasno pokazali, komu gredo najvecje zaslug za veliki preporod bosanskega nogometa. V 28. minuti je vendarle udarila tudi Slovenija. Po predložku iz leve strani je žogo v kazenskem prostoru sprejel kapetan Robert Koren in jo neoviran rutinirano poslal v daljši kot vrat Gorana Brašnica. Slovenci so postajali vse  nevarnejši. V 34. minuti je po desni strani lepo prodrl Mišo Brecko, poslal predložek v kazenski prostor, Zlatko Dedic pa je bil prekratek le za nekaj centimetrov. Minuto pred koncem polcasa je Slovenija dobila sijajno priložnost za izenacenje. Džemal Berberovic je v kazenskem prostoru podrl Zlatka Dedica in finski sodnik Kari je že drugic danes pokazal na belo tocko. Zalet je vzel Mirnes Šišic, skušal z gibanjem telesa pretentati bosanskega vratarja, a se pri tem pretental kar sam. Žoga je namrec zletela mimo desne vratnice in velika priložnost je splavala po vodi.


Robert Koren je dosegel svoj drugi reprezentancni gol.

Pred zacetkom drugega polcasa je Matjaž Kek v slacilnicah pustil slabega Šišica in v ogenj poslal Valterja Birso. Slednji je že v tretji minuti nadaljevanja lepo prodrl po sredini, a je bosanski vratar Brašnic v zadnjem trenutku žogo izbil pred Zlatkom Dedicem. V 51. minuti je sledil nov hladen tuš za slovenske nogometaše. Zopet je zatajila obrambna vrsta, ki je dopustila Edinu Džeku, da je prišel pred Jasmina Handanovica, ki je klonil le dve minuti zatem, ko je zamenjal svojega bratranca Samirja. Podajalec je bil danes neustavljivi Vedad Ibiševic. V 62. minuti se je polom Slovencev nadaljeval. Ponovno je bila izigrana obrambna vrsta, nogo pa je ob pravem trenutku podstavil prvi igralec tekme Vedad Ibiševic in dokoncno zapecatil usodo varovancev Matjaža Keka. Dve minuti kasneje je padel nov, že šesti zadetek na tekmi. V kazenskem prostoru je padel Novakovic in sodnik je že tretjic danes pokazal na belo tocko. Nova ni ponovil Šišiceve napake in Slovence ponovno vrnil v igro. V 69. minuti je slovenska obramba še enkrat vec skorajda ponovila usodno napako. Visok predložek je mimo vseh padel na noge Vedadu Ibiševicu, ki je za nekaj centimetrov zgrešil okvir vrat. V naslednji akciji je imel Novakovic priložnost za znižanje, a se prav tako kot Ibiševic z zakljucnim strelom ni najbolj proslavil. Goliade na Ljudskem vrtu ni in ni bilo konec. V 75. minuti je padel tretji slovenski gol. Levo stran je lepo prebil Bojan Jokic, podal v sredino, tam pa neoviranemu Novakovicu ni bilo težko doseci drugega zadetka na tekmi. V zakljucku tekme so slovenski reprezentanti pritiskali in iskali izenacujoci zadetek, še najbližje pa je bil rezervist Miran Burgic, a njegov strel žal ni koncal v mreži. Slovenska reprezentanca je tako doživela drugi zaporedni poraz, že 18. zapored pa je ostala brez zmage proti ekipam iz obmocja nekdanje Jugoslavije.


Zvjezdan Misimovic je iz bele tocke dosegel drugi zadetek za Bosno in Hercegovino.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Danes je povsem normalno, da se pokalne tekme v primeru remijev po 90 minutah nadaljujejo s podaljškom, vcasih pa temu seveda ni bilo tako. Nekoc ...

Wenger: francoski carovnik
Nogomanija d.o.o. © 2022 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje