Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje petek, 7 avgust 2020
Frank Rijkaard je strašno velik šmeker. V njegovi sobi je na voljo vse. Alkohol, cigarete, tisoci zgošcenk, racunalnik...
Slaviša Stojanovic
10. september 2008
 NATISNI
Slovaki padli v Mariboru
Miran Zore (foto: Danijel Matijaško)

Vesele novice iz Maribora! Slovenska reprezentanca je v 2. krogu kvalifikacij za svetovno prvenstvo z 2:1 premagala Slovaško! Oba zadetka je za Slovenijo dosegel Milivoje Novakovic.

- Kvalifikacije za SP:

2. krog

SLOVENIJA 2:1 SLOVAŠKA

23 [1:0] Novakovic
81 [2:0] Novakovic
83 [2:1] Jakubko

Štadion:
Ljudski vrt. Gledalcev: 10.000. Sodnik: Moen (Norveška). Rumeni kartoni: Senecky, Durica (Slovaška), Cesar, Šuler (Slovenija).

Slovenija:
Handanovic, Brecko, Komac, Šuler, Cesar, Šišic (od 85. Žlogar), Koren, Novakovic, Dedic (od 76. Ljubijankic), Kirm (od 90. Matic), Ilic, selektor: Kek.

Slovaška:
Senecky, Petras, Škrtel, Pekarik, Karhan (od 57. Jakubko), Sapara, Vittek, Hološko (od 54. Švento), Štrba, Durica, Hamšik, selektor: Weiss.

V Mariboru smo po dolgem casu spet videli tisto pravo, uradno nogometno tekmo slovenske reprezentance. Usoda je hotela, da datum tekme sovpada oziroma skorajda sovpada s 47. rojstnim dnevom selektorja slovenske izbrane vrste Matjažem Kekom. In kakšno darilo je dobil! Slovenska reprezentanca je po remiju v Wroclawu ob izjemni podpori 10.000 duš na Ljudskem vrtu premagala Slovaško! Oba zadetka za Slovenijo je dosegel Milivoje Novakovic in Sloveniji priigral 4. tocko v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Že dolgo casa se ni zgodilo, da bi tekmo slovenske reprezentance spremljala takšna evforija. Še preden se je obracun s Slovaško sploh zacel, je bilo pred štadionom Ljudski vrt moc cutiti in tudi slišati velika pricakovanja navijacev slovenske reprezentance, ki so tudi na samem zacetku tekme jasno povedali, da hocejo zmago. Prve minute so tako razumljivo pripadle Sloveniji, ki je mocno pritisnila. V 6. minuti je z glavo preko vrat streljal Milivoje Novakovic, že štiri minute zatem pa je poizkušal Mirnes Šišic, toda žoga je tudi po njegovem strelu zletela preko Seneckyjevih vrat. Slovenija je bila vec pri žogi, konkretnejša in ucinkovitejša. Gol je prakticno visel v zraku. Slovaki so se v nadaljevanju opogumili in uspeli otresti slovenskega pritiska, v 19. minuti pa ni veliko manjkalo, da bi v prvi omembe vredne napadalni akciji - iz protinapada - celo premagali Handanovica, a je bil prvi zvezdnik slovaške reprezentante Hamšik na sreco nenatancen. V 22. minuti pa eksplozija navdušenja na Ljudskem vrtu. Novakovic je lepo podal do Kirma na levi strani, le-ta pa je z žogo potegnil proti slovaškemu kazenskemu prostoru, podal v sredino, kjer pa se je žoga (ne)srecno odbila od Škrtela, ravno na nogo Milivoja Novakovica, drugi strelec Bundeslige pa je s kakšnih 20 metrov premagal slovaškega vratarja. Slovaki so si nato priigrali dve polpriložnosti, toda obe je povsem zasencila dominacija Slovenije, ki je bila blizu svojega drugega gola, toda Šišic okroglega usnja v dveh poizkusih, v enem pa tudi Komac, preprosto nista uspela spraviti v gol.


Milivoje Novakovic je bil z dvema doseženima zadetkoma prvo ime sredinega obracuna v Mariboru.

Slovaški selektor Vladimir Weiss je ob polcasu na klopi pustil Hološka, v igro pa poslal Dušana Šventa, Matjaž Kek ni menjal. Tudi drugi del igre je postregel z dinamicno nogometno predstavo. Slovenska reprezentanca je vec kombinirala, igrala lepše za oko, vendar bila neucinkovita. Slovaki so na drugi strani poizkušali predvsem preko Vittka, toda slovenska obramba z odlicnim Samirjem Handanovicem žoge preprosto ni pustila v svojo mrežo. V 73. minuti pa je poln Ljudski vrt že videl žogo za hrbtom Seneckyja, ko se je sam pred njim znašel nocoj fenomenalni in vsestranski Milivoje Novakovic, toda napadalcu nemškega prvoligaša Koelna je zmanjkalo nekaj zbranosti. Ni pa Milivoje Novakovic zastonj najbolj ucinkoviti napadalec Bundeslige, saj je že v naslednji akciji lepo sprejel žogo v kazenskem prostoru gostov, se otresel branilca in zabil drugi zadetek za Slovenijo. Žal se veselje po danem zadetku v Mariboru še ni niti poleglo, ko so Slovaki po napaki v slovenski obrambi zmanjšali zaostanek na 1:2. Za kaj vec je gostom zmanjkalo casa in predvsem znanja, varovanci Matjaža Keka so bili nocoj preprosto boljši nasprotnik! Bravo Slovenija!


Slovenski nogometaši so se takole veselili prve zmage v kvalifikacijah za naslednje svetovno prvenstvo v Južni Afriki.

 NATISNI    
Krhin bi ostal v Italiji
V mislih le še Alžirija
Trdo igrišce povzroca preglavice
Zaradi skupine smrti še boljši
Triglav v pricakovanju novincev
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug

Nastop na svetovnem prvenstvu je v zgodovini že kar nekajkrat postal "družinska zadeva". Do leta 2006 se je namrec kar 18-krat zgodilo, da sta na ...

Pozabljeni matador
Nogomanija d.o.o. © 2020 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje