Nogomania Rubrika
Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje ponedeljek, 6 december 2021
Frank Rijkaard je strašno velik šmeker. V njegovi sobi je na voljo vse. Alkohol, cigarete, tisoci zgošcenk, racunalnik...
Slaviša Stojanovic
Nizozemska Nizozemska      
Marco Van Basten kot nogometaš nikoli ni slavil na svetovnem prvenstvu. Sedaj lahko Nizozemski slavi prinese v vlogi selektorja reprezentance. 
Togo Togo      
Strokovnjaki napovedujejo, da bodo nogometaši Toga domov odšli prej kot bodo Nemcijo zapustile razglednice s svetovega prvenstva v nogometu. 
Ceška Ceška      
Ceška, druga najmocnejša reprezentanca na svetu po lestvici FIFA, bo lahko svoje nogometno znanje koncno predstavila tudi na svetovnem prvenstvu. 
Ekvador Ekvador      
Ekvador bo na SP nastopil drugic v zgodovini reprezentance in je 'avtsajder', a so podobno v Južni Koreji in na Japonskem mislili tudi Hrvati in se opekli. 
Poljska Poljska      
Poljska je ekipa, ki je doslej že dvakrat osvojila bron, a se je to zgodilo že pred mnogimi leti. Zdaj je slabša, a še vedno dovolj dobra, da preseneti. 
Kostarika Kostarika      
Svetovno prvenstvo v Nemciji je tretje, na katerem bodo nastopili nogometaši Kostarike. Želja je presenecenje in morebitna ponovitev velikega uspeha iz leta 1990. 
Nemcija Nemcija      
Nemci si želijo, da bi pred domacimi navijaci osvojili cetrti naslov svetovnega prvaka. Nimajo slabe ekipe, a se zdi, da bi za nov naslov vseeno potrebovali cudež. 
Hrvaška Hrvaška      
Hrvaška je v podobnem položaju kot pred zacetkom SP leta 1998 in 2002, ko je bila tihi favorit. V Franciji je bila hit prvenstva, v Južni Koreji in na Japonskem je razocarala. 
Avstralija Avstralija      
Po 32 dolgih letih so se Avstralci spet uvrstili na nogometno svetovno prvenstvo. V kvalifikacijah so izlocili Urugvaj, zato so prav gotovo nevarni. 
Brazilija Brazilija      
Prvic v zgodovini Brazilci na svetovno prvenstvo prihajajo kot branilci naslova, južnoameriški prvaki in zmagovalci pokala konfederacij. Torej, absolutni favoriti.  
Paragvaj Paragvaj      
Ena boljših reprezentanc v Južni Ameriki v zadnjih letih tudi brez kontroverznega vratarja Joseja Luisa Chilaverta na SP ciljala visoko. 
Švedska Švedska      
Švedska bo letos edina, ki bo na svetovnem prvenstvu branila barve Skandinavije, na labodji spev pa upa predvsem veteran Henrik Larsson. 
Južna Koreja Južna Koreja      
Južna Koreja bo imela na svetovnem prvenstvu v Nemciji brez dvoma veliko manjšo pomoc sodnikov, ki so ji dobrosrcno pomagali pred štirimi leti. 
Argentina Argentina      
Na letošnje svetovno prvenstvo reprezentanca Argentine ni pripotovala s takšnim pompom kot pred štirimi leti na Daljni vzhod. 
Slonokošcena obala Slonokošcena obala      
Slovenska reprezentanca je pred svetovnim prvenstvom obcutila, s kako mocnim moštvom je na SP 2006 pripotovala Slonokošcena obala. 
Anglija Anglija      
Za Davida Beckhama bo letos verjetno zadnja priložnost, da se v zgodovino angleškega nogometa vpiše tudi v reprezentancnem dresu. Erikssonovo slovo. 
Trinidad in Tobago Trinidad in Tobago      
Prvi zvezdnik, ki rad uživa v nocnem življenju, in njegov prijatelj, ki kadi cigare - spoznajte malce odštekano reprezentanco Trinidada in Tobaga. 
Angola Angola      
Reprezentanca Angole je pripravila eno najvecjih presenecenj kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2006, saj je bila boljša tudi od velesile Nigerije. 
Tunizija Tunizija      
Tunizija je edina afriška država na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki je igrala tudi pred štirimi leti v Južni Koreji in na Japonskem. 
Mehika Mehika      
Mehika velja za eno tistih reprezentanc, ki je v klubu Top 10 po številu nastopov na svetovnih prvenstvih - letos Azteki že trinajstic. 
Ukrajina Ukrajina      
Nogometno najbolj nadarjena nekdanja država Sovjetske Zveze se je po dolgih letih (tudi po zaslugi Slovenije) koncno le prebila do velikega tekmovanja. 
Portugalska Portugalska      
Luis Figo upa, da se bo od portugalske reprezentance poslovil na nacin, na kakršnega je leta 1966 zablestel sloviti napadalec Eusebio. 
Iran Iran      
Strokovnjaki so si mnenja, da bi lahko bila reprezentanca Irana, v kateri še vedno blesti Ali Daei, presenecenje letošnjega SP v Nemciji. 
Španija Španija      
Španija velja za najvecjo poraženko med najvecjimi svetovnimi nogometnimi silami. Na svetovnem prvenstvu doslej ni slavila še nikoli. 
Francija Francija      
Potem ko je na SP 1998 pred svojimi gledalci Francija prvic slavila, je štiri leta kasneje povsem razocarala in ni zabila niti enega zadetka. 
Švica Švica      
Z zacetkom svetovnega prvenstva se bo za Švicarje zacela nogometna vrocina, ki bo vrhunec dosegla dve leti kasneje na evropskem prvenstvu. 
Srbija in Crna gora Srbija in Crna gora      
Srbija in Crna gora v skupino smrti na SP 2006 prihaja z odlicno popotnico - v kvalifikacijah je prejela le en zadetek, grenkove poraza pa ni okusila. 
Italija Italija      
Navijaci italijanske reprezentance upajo, da bodo Azzurri koncno le prekinili niz predcasnih izpad s svetovnega prvenstva in še cetrtic postali prvaki. 
Gana Gana      
Za afriško nogometno velesilo Gano bo to šele prvi nastop na svetovnem prvenstvu. Sanje je Crnim zvezdam pomagal uresniciti Ratomir Dujkovic. 
Japonska Japonska      
Japonska še pred kratkim skorajda ni poznala nogometa. Po nastopih na svetovnih prvenstvih leta 1998 in 2002 se je vse spremenilo.  
Združene države Amerike Združene države Amerike      
Americani bodo na SP 2006 upali na ponovitev uspeha s tekmovanja v Južni Koreji in na Japonskem, ko so se prebili celo do cetrtfinala. 
Savdska Arabija Savdska Arabija      
Nogometaši Savdske Arabije bodo poskušali na svetovnem prvenstvu v Nemciji oprati sramoto, ki so jo doživeli na tekmovanju v Aziji. 
Kdo bo po vašem mnenju najboljši strelec Slovenije na SP 2010?
Zlatko Dedic
Tim Matavž
Milivoje Novakovic
Zlatan Ljubijankic
Nekdo drug
Vcasih ni lahko biti clan družine, ki je obsedena z nogometom. Ne verjamete? Povprašajte tiste nesrecneže, ki so jim fanaticni starši nadeli imena po...
Sanje so se uresnicile
Nogomanija d.o.o. © 2021 - Vse pravice pridržane. Načrt strani | Oglaševanje | Uredništvo | Podjetje